Maanantai, 03.03.2008

Blogi, maanantaina 03.03.2008

Kello 7.10 ja juuri sain viestin, että ulkoministerin Hämeen vierailu peruuntuu. Ike on nyt sitten flunssan kourissa ja Tuuletus tuntimme muuttuu sen osalta. Sovimme kuitenkin jo, että ohjelma mennään läpi sitten ilman ulkoministeriä eli toreilla ja tapahtumissa on paikalla eri kuntiemme luottamushenkilöitä ja tottakai pikkutarjottavaakin. Näemme siis. Samalla sovimme jo Iken kanssa, että uusi Häme-päivä otetaan kalentereihin heti kun mies taas kunnossa ja silloin ohjelma pyritään tekemään samansisältöiseksi. Kohta minä siis matkaan.

Eilen illalla varmistui Dmitri Anatoljevitsh Medvedevin valinta Venäjän seuraavaksi presidentiksi. Tai oikeastaan sen jo kaikki tiesivät ja valinta oli tehty jo varmasti käytännössä täysin etukäteen, mutta eilen asialle saatii vaaleissa lopullinen siunaus. Medvedev sai äänistä ennakkotietojen mukaan noin 70 prosenttia ja kun äänistä oli laskettu jo 90 prosenttia ei tilanteessa ollut enää epäillystä. Kommunistien Gennadi Zjuganovin kannatus oli 17,9 prosenttia ja liberaalidemokraattien Vladimir Zhirinovskin noin 9,5 prosenttia. Demokraattipuolueen Andrei Bogdanov suosio oli alhaista vain 1,3 prosenttia. Ennakkotietojen mukaan äänestysprosentti nousi 67,7:ään ja lopullisia tuloksia saamme odottaa tänään aamulla yhdeksäaikaan. Aiheeseen siis varmaan saamme palata useammankin kerran.

Nyt kuitenkin Forssaan ja Hämeen kiertueelle. Aikataulu siis tuo sama joka kalenterissamme on.

Kello 19.51 ja juuri kotiin. Aikamoinen vauhtipäivä takana. Aamulla siis seitsemän aikaan sain tiedon, että ulkoministerimme on flunssan kourissa ja Hämeen kiertue hänen osaltaan jää väliin. Päätimme aamulla pikapalaverin jälkeen, että päivän ohjelma pyritään vetämään läpi ja etsitään paikkoja eri tilaisuuksiin. Itse olin sopinut Kanervan kanssa kiertäväni koko päivän ja koko ohjelman ja nyt sitten yksin tai oikeastaan yhdessä avustajani kanssa. Aamulla ensin kolmisensataa Forssan seudun lukiolaista odotti Kanervaa salissa puhumaan ulkopolitiikasta. Varmaan aika monelle oli iso pettymys, kun paikalle tulikin vain kansanedustaja. Mutta täytyy myöntää, että aik yhdessä meni vauhdikkaasti ja pääsimme puhumaan niin eduskunnan lainsäädäntötyöstä, hallitustyöstä kuin siitä ulkopolitiikastakin. Erittäin valveutunutta porukkaa ja tunnelma hyvä. Paikalla myös muutama kymmenen muuta kuulijaa. Olihan tilaisuus päivän koko ohjelman tavan mukaan avoin kaikille. Forssasta sitten siirtyminen Hämeenlinnan Lyseolle ja siellä lounas ikäihmisten kanssa. Hämeenlinnassa on otettu käyttöön minusta aivn mainio idea hyödyntää koulujen ruokasaleja ikäihmisten ja muiden kuntalaisten ruokapaikkoina. Toistakymmentä syöjää tänäänkin oppituntien välissä kävi hyvää kouluruokaa syömässä. Samalla sovimme, että Lyseon keskustelu siirretään keväämmäksi ja sovimme, että katsomme opiskelijoille ja minulle sopivan ajankohdan myöhemmin. Näin ollen päivään sain pienen hengäsdytauon Paasikiviseuran ja Hämeenlinnn toritapahtuman jälkeen ennen Riihimäen Graniitin aukion Politiikan tuuletustuntia. Paasikiviseuran kokoukseen Raatihuoneelle saimme Kanervan tuuraajaksi parhaan mahdollisen eli ulkopolitiikasta meille – täydellä salille – alusti poliittinen valtiosihteeri Teija Tiilikainen. Nämä Paasikiviseuran tilaisuudet ovat aina mukavia kun ovat ajaltaan vain tunnin ja siitä myös pidetään kiinni. Paikalle voi siis hyvin piipahtaa myös vaikka lounastunnilla. Tiilikaisen puhe oli täyttä asiaa – puhuvathan poliittiset valtiosihteerit ns. ministerin suulla.

Hämeenlinnan torilla oli jälleen aika vilske ja täytyy todeta, että nämä meidän tilaisuudet myös ns. vaalien välillä on otettu vastaan. Uutta suomalaisessa politiikassa, jossa kahvin tarjoajia kyllä vaalien alla riittää, mutta vaalien välissä ei ketään näy missään. Näille tilaisuuksille on siis ollut todellinen tilaus ja tänäänkin Kauppatorilla oli todella hyvin väkeä ja keskustelut vilkasta. Paikalla kanssani kansanedustajistamme täällä myös Jari Koskinen. Hämeenlinnasta sitten Riihimäen seudun kolmen kunnan eli Riihimäen, Hausjärven ja Lopen kokoomuksen Tuuletustunnille Graniitin aukiolle ja samanlainen vastaanotto sielläkin. Oli mukava olla ns. kotikentällä ja tänne saimme pikavaroituksella paikalle myös mainion puoluesihteerimme Taru Tujusen. Kahvi ja pulla tekivät kauppansa ja myös useampi kunnallisvaaliehdokas ja uusi jäsenkin mukaan toimintaan saatiin.

Nyt jo takana myös valtuustoryhmä ja valtuuston kokous. Asialista hyväksyttiin ilman muutoksia. Ainostaan kuntaliitosasiassa meitä oli kuuden hengen vähemmistö joka olisi halunnut vielä jatkaa keskustelua kuntiemme tulevaisuudesta. Äänestyksessä kuitenkin jäimme selkeäksi vähemmistöksi ja kuntaliitosselvityksille laitettiin nyt piste. Edes siis haasteellinen työ miten selviämme tulevien haasteiden kanssa. Mutta kaikkemme teemme, että nyt selviämme näin ja pulinat pois.

Kommentit