Sunnuntai, 02.03.2008

Blogi, sunnuntaina 02.03.2008

Eilinen päivä meni sitten vielä aivan täydellisesti toipumiseen. Vatsatauti oli sitkeää sorttia ja juomaa kului monta monta litraa. Onneksi kunto muuten pysynyt aika hyvävä. Päivä kului siis koneen ääressä ja sängyssä. Maanantain valtuustoasiat olivat luonnollisesti työn alla sitten sitä urheilua MM-rallia Meksikosta ja talviurheilua Lahdesta. Jari-Matti Latvala piti loistavasti hyvät asemat aura-autonkin roolissa eilisen päivän Meksikon MM-rallissa, mutta tänään aamun uutiset kertoivat turbo-ongelmista ja kärkivauhdista putoamisesta. Loeb näyttää menevän menojaan, mutta tosin vielä neljä erikoiskoetta autoja raastavilla teillä ajettavana. Lahden Salpausselän kisat jäivät siis minulta väliin, mutta niin valitettavasti aikamonelta muultakin. Kova tuuli sotki mäkimontun tapahtumat ja vain hiihdon puolella riitti jännitettävää. Todella valitettavaa tuo tuulen kanssa temppuilu ja täytyy toivoa, että jollain aikajänteellä saamme Lahden kisamontusta paikan jossa vauhtimäen ja ylärinteen tuulet eivät kiusaisi eivätkä ainakaan estäisi yhden maailman hienoimman paikan kilpailuja. Tässä yksi sellainen hanke jonka parissa kannattaa ja pitää aikaa käyttää. Yksi sellainen esimerkki huippu-urheilupaikasta Suomessa joka pitää pitää ajantasalla tai mielellään jopa aikaansa edellä. Sellaisia tarvitsemme moniin lajeihin.

Eilinen ilta piti sisällään myös jännittävän Euroviisukarsinnan. Suosikeistani ykkönen eli Teräsbetoni voitti taistelun ja metallilla lähdemme kevään kisoihin – Serbiaan toivottavasti. Toinen suosikkini oli Cristal Snow. Erikoinen ja juuri siinä erikoisuudessaan olisi ollut hyvä vaihtoehto, mutta ”Missä miehet ratsastaa” oli paras ja mahdollisuuksia pisteitä kerätä on.

Eilisen uutiset kertoivat myös tuoreet tiedot puolueittemme kannatuksista. Täytyy olla jälleen tyytyväinen ja kiitollinen siitä, että avoin, rehellinen ja suoraselkäinen toiminta on arvossaan. Tämän osoittaa minusta mm. se että kokoomuksen kannatus on vain noussut mm. opposition välikysymyspopulisminkin edessä ja Korhosen öykkäröidessä kaksilla rattailla hallituksessa yhdessä sovituista asioista. Eivät siis mene läpi fiksuun kansaamme. Isoista ja vaikeistakin myllytyksistä huolimatta puolueemme kannatus on jopa noussut ja vahvistunut ja siitä kiitos hyvälle yhteishengelle, yhteiselle suunnalle ja suoraselkäisille ministereillemme. Ainoa merkittävämpi vaihdos oli SDP:n kiilaaminen Keskustan edelle toiseksi suurimmaksi puolueeksi ja myös mielenkiintoista on tuo Kristillisdemokraattien jatkuva alamäki. Kaikkea kaikille ja mahdollisimman nopeasti -politiikka ei siis näytä purevan suomalaisiin.

Nyt aamun lehtien pariin ja hieman varovasti ruokaa. Toivotaan parasta. Ajattelin tänään ajella Hausjärvelle.

Parempi päivä takana. Vatsa jälleen kunnossa ja ulkoilma Hausjärven Talvisprintissä tekikin hyvää. Olikin mukava pitkäaikaa jälleen olla vain katselijana penkalla jännittämässä kilpailua ja hyvä kisa olikin. Autoja mukana laidasta laitaan aina tutuista Escorteista Arolaisen nykyisin omistamaan vanhaan Carlos Sainzin Ford Focus WRC:hen. Hieno kilpailu puitteiltaan ja sääkin suosi. Hausjärveltä sitten mökille lisäämään pähkinöitä ja talia linnuille ja nauttimaan vielä hetkeksi raittiista ulkoilmasta. Nyt huomisen kokouksen papereiden pariin ja aamusta sitten pitkään päivään aikaisin. Kierrän siis Ilkka Kanervan kanssa huomenna Kanta-Hämäläisiä kuntia koko päivän ja illalla sitten kunnanvaltuusto.

Kommentit