Tiistai, 03.05.2011

Blogi, tiistaina 03.05.2011

Kello jo 16.15 ja nyt vasta ehdin työhuoneeseen. Aamupäivä ensin eri ministeriöiden tulevien hallitusohjelmatavoitteiden parissa. Itselleni kun paikkoja tuli nyt hieman enemmän niin töitäkin sen myötä. Tänään jo palaverit mm. ympäristöministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön ja ulkoministeriön sekä puolustusministeriön tulevista asioista. Nyt nuotit valmiina hallitusneuvotteluihin. Sitten vielä ryhmäkokouksessa läpi meidän ryhmän vastaukset hallituksen rakentamiseksi ja istunnossa päätökseen vielä valiokuntajako. Voisi siis sanoa, että täysi päivä ja hieman juosten kun perään vielä sitten nyt iltapäivällä ensimmäiset valiokuntienkin kokoukset. Erityisen hieno oli istua mukana ulkoasiainvaliokunnan kokouksessa elämäni ensimmäistä kertaa yhdessä mm. Pertti Salolaisen, Ilkka Kanervan, Eero Heinäluoman, Petteri Orpon ja Timo Soinin kanssa. Tärkeä paikka ja kunnia saada olla mukana.

Mutta tämä nyt vielä tällaista nuottien järjestelyä ja asemien hakua. Teiltä on tullut paljon sähköpostiin ja FB:hen kysymyksiä hallitusneuvotteluista. Pidän kyllä teitä ajantasalla kun rumba etenee, mutta nyt joudun totetaan, että malttia vielä. Kyllä se sieltä tulee vaikka osasta teistä jo hurjalta tuntuukin. Ei huolta.

Nyt kuitenkin asiakirjojen pariin. Kiitettävästi materiaalia heti alkuun luettavana ja nyt niiden pariin.

Pitkästä aikaa jäin tänään Helsinkiin yöksi. Jotenkin tuo Häme ja Loppi aina vaan vetää puoleensa kun suinkin mahdollista, mutta tänään meni niin myöhään, että ajattelin paremmaksi painaa pään täällä punkkaan. Monta pitkää palaveria vielä illansuussa ja viimeiset nyt puhelimessa illalla. Monia eri asioita väännetty nyt oikeaan uomaan ja paljon saatukin aikaiseksi.

Huomenna sitten jatkamme samojen aiheiden parissa eduskunnassa, mutta huomenna yritän illalla päästä jälleen ratsaillekin. Yritän.

Vääntö myös Hämeenlinnan OKL:n pelastamiseksi jatkuu. Edellisen hallituskauden hämäläiset kansanedustajat tekivät aiheen parissa hyvää työtä ja palaverejä on pidetty eri kaupungeissa. Kiitos myös teistä monille posteista aiheen parissa. En vielä uskalla sanoa juuta enkä jaata, mutta sen lupaan, että periksi emme tule antamaan.

Tänään myös julki saatiin yksi taustatyön tulos, kun Hämeen liitto esitti HOKL:n pelastamiseksi laajempaa kehittämisohjelmaa. Siinä Hämeenlinnan OKL:stä tulisi tulisi vahva opettajien perus- ja lisäkoulutuskeskus. Lisäksi yhteistyöä ammatillisen opettajakorkeakoulun kanssa kehitettäisiin kuin myös liikenneopettajien koulutuskeskuksen kanssa. Aikanaan sovimme, että esitystä ei vielä silloin julki annettu, mutta se esiteltiin jo silloin Tampereen yliopiston hallituksen rehtorille ja vastaanotto oli hyvä. Nyt tämä esitys myös siis julkiseksi ja esillä siis kaksi erilaista vaihtoa eli yliopiston oman selvitysryhmän riitaisa ja eriäviämielipiteitä sisällä pitävä esitys toimintojen keskittämisestä Tampereelle ja meidän esitys toiminnan kehittämisestä. Tavoitteenamme kehittää perinteikästä Hämeenlinnan OKL:ää ja alueemme muita opettajankouluttajia niin että tänne syntyy maamme johtava ja monipuolisin opettajien perus- ja lisäkoulutuskeskus. Ratkaisujen aika on alkukesästä. Lisätään siis yhdessä vauhtia. Pidetään ääntä.

 

Kommentit