KIITOSKAHVIT Lopen Lounastuvassa tänään maanantaina 2.5. klo 16-18

Blogi, maanantaina 02.05.2011

Tänään tarjoan eduskuntavaalien vielä rakkaassa kotikunnassani Lopella. tarjolla kakkukahvit. Yleinen kiitoskahvitilaisuus olikin jo Riihimäen Vaalikahvilalla heti vaalien jälkeen, mutta kyllä oma kotikunta oman tilaisuutensa ansaitsee. Eikös vain.

Sitten muuten kannattaa kurkata kalenteria jos vielä 21.5. ilta on vapaa. Silloin järjestämme isomman Kiitosjuhlan vielä Vanajanlinnassa tapojemme mukaan. Hyvää ruokaa ja musiikkia ja ohjelmaa tarjolla. Laittakaapa kalenteriin ylös ja ilmoittautumiset etukäteen minulle osoitteeseen timo.heinonen (a) eduskunta.fi. 

Aamun kova uutinen tuli USA:sta. USA:n joukot ovat surmanneet terroristijohtaja Osama Bin Ladenin viime viikolla ja tänään uutinen vahvistettiin ja kerrottiin myös medialle. Täytyy toivoa, että tapahtuma vakauttaa maailmaa vaikka toisenkinlainen kehityssuunta voi olla mahdollinen. Toivotaan parasta ja malttia.

….

Tänään Lopella järjestettiin eduskuntavaalien kiitoskahvit. Oli upea huomata miten paikalla kävi ihmisiä yli puoluerajojen ja tyytyväisyys siihen, että meillä Lopella on oma kansanedustaja oli monen sanoissa päällimmäisenä. Se lämmitti mieltä. Suuri täytekakku teki hyvin kauppansa ja keskustelu oli vilkasta. Moni myös kiitteli sitä, että valtakunnan kiireiden lisäksi olen halunnut edelleen vahvasti panostaa myös Lopen asioiden hoitoon ja siihen oli helppo yhtyä. Itse olen todennut, että kansanedustaja ilman kunnallispolitiikkaa olisi kuin vaikkapa pizza ilman juustoa tai ihan mitä vaan. Merkitys on siis keskeisen suuri ja ihmettelen sellaisia kansanedustajia jotka eivät ole lainkaan mukana oman kotikuntansa asioiden hoidossa. Itse ainakin koe, että on tärkeää tietää mitä eduskunnan päätöksenteko vaikuttaa kuntien ja kuntalaisten arkeen ja toisaalta viedä viestiä puolin ja toisin eteenpäin. Niin se vaan toimii.

Tänään myös puolueet antoivat vastauksensa hallitustunnustelukysymyksiin. On mielenkiintoista nyt katsoa miten tästä pääsemme eteenpäin. Itse uskon, että pääsemme ja kompromissi löytyy. Huomenna jatkamme vääntöä ja itse olen mukana nyt kolmessakin eri ryhmässä eli aamusta ensin sivistyspuolen ryhmä, sitten ympäristö ja vielä ennen täysistuntoa keskustelemme ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Aikamoinen urakka siis edessä. Pidän teidät ajantasalla miten etenemme.

Mutta nyt hetki vapaata ja sitten sohvalle ja Suomen MM-lätkää.

Kommentit