Tiistai, 02.11.2010

Blogi, tiistaina 02.11.2010

Tällä viikolla ei siis eduskunnassa ole istuntoja Pohjoismaiden Neuvoston syyskokouksen takia. Se antaa siis hieman tilaa tähän kiireiseen syksyyn ja mahdollisuuden myös pariin vapaapäiväänkin tällä viikolla. Eilinen kuitenkin siis puolustusministeri Jyri Häkämiehen kanssa Riihimäellä Viestirykmentissä ja Sako Oy:ssä. Tänään tiistaina istutamme muistotammen loppilaiselle kuorotoiminnalle ja Pekka Perkon elämäntyölle Loppisalin läheisyyteen yhdessä kuoronjohtaja Pekka Perkon kanssa. Sitten Hämeenlinnaan Kokoomus Kuuntelee -tapahtumaan torille, tämän jälkeen Ylen Radion viikkokeskusteluun jne. Mutta nyt kello vasta 7.05 ja aikaa kotona lehtien ja hyvän kahvin parissa. Aamun Aamuposti ja Hämeen Sanomat siis lukuun.

Jälleen yksi Hämeenlinna päivä vuorostaan takana. Töitä piiritoimistolla ja kuuntelutilaisuus torilla. Hämeenlinnan kuukausimarkkinat vetävät aina valtavasti väkeä ja tänäänkin Kokoomuksen teltalla hyvin juttukavereita. Hämeenlinnaan on aina mukana mennä ja tässä viiden vuoden aikana on tullut paljon vakia ystäviäkin jotka markkinat toisensa jälkeen tulevat aina moikkaamaan ja usein tuomaan myös terveisiä. Tänään esille nousi mm. valtionlaitosten työpaikat, Hämeenlinnan OKL, liikenneasiat ja myös opiskelijoiden jutuista parikin poikkesi terveisiä tuomaan. Kiitokset kaikista juttutuokioista ja järjestelyistä Sirkukselle, Saralle ja Simolle. Oli mukava saada olla mukana yhdessä Niinistön Sarin, Riikosen Lulun, Saviniemen Timon ja Viljasen Arton kanssa. Hyvällä innolla kaikki kampanjoimassa.

Ennen Hämeenlinnaa jo istutimme Lopelle yhden kauniin tammen. Kesällä annoin kuoronjohtaja Pekka Perkolle lahjaksi tammen kiitokseksi ja muistoksi kuorojen parissa tekemästään vuosikymmenten elämäntyöstä ja tänään sitten syksyn tullen puun paikalleen istutimme. Pekka valitsi paikaksi luonnollisesti kuoro- ja kulttuurisalin Loppisalin läheisyyden ja siellä nyt tammi kertoo tarinaansa. Mukava pieni tilaisuus yhdessä Seija ja Pekka Perkon sekä rehtori Ville Ylösen ja Tomi Hietasen kanssa. Puut ovat vain minun juttuni. Iltapäivällä sitten toinen tammi istutettiin Riihimäelle Asemapuistoon vanhaan kaupunkiin Riihimäen kokoomustoiminnan 90. vuoden kunniaksi.

Päivään mahtui vielä Yle Hämeen Politiikan Puhemylly Hämeenlinnassa. Olipa erikoinen kinastelu ja melkein koko puolituntinen meni Räsäsen ja Ojansuun erikoiseen nokitteluun. En oikein ymmärrä miten maahanmuuttopolitiikassa voitaisiin saavuttaa mitään hyvää tuollaisella kinastelulla. Mutta jokainen tyylillään. Itse korostin sitä, että maamme ei kannata eikä pidä ottaa nykyistä enempää kiintiöpakolaisiakaan sillä tärkeintä on se, että voimme taata tänne tuleville noin 700 pakolaiselle mahdollisuuden kotoutua. On hurskastelua nostaa määrä vihreiden esittämällä tavalla taivaisiin. Ei se tuo edes hyvää omatuntoa kun emme kuitenkaan pysty tarjoamaan sellaisille määrille riittävää kielikoulutusta ja muutakaan koulutusta tänne kotoutuakseen. Siis maltti on valttia ja itse keskittyisin tekemään itse työn huolella. En edes halua ottaa kantaa sellaisiin esityksiin, että valitsisimme hädässä olevia ihmisiä uskonnon perusteella. En.

Mutta samaan aikaan on tärkeää sitten huolehtia turvanpaikanhakijoiden kriteereistä niin, että tämäkin kehitys pysyisi kestävällä tasolla. Yhtenäiset pelisäännöt laajalti Euroopassa ja erityisesti Pohjoismaissa on oikein tien vastuulliseen toimintaan. Ja sitten aivan oma lukunsa on paljon puhuttu työperäinen maahanmuutto. Sitäkin tarvitaan tulevaisuudessa, mutta keskitytään nyt työnteossa kuitenkin ensin siihen, että kaikille suomalaisille olisi työtä. Työntekijöitä nuoria ja pitkäänkin työttömänä olleita on edelleen aivan liikaa ja yritetään nyt heille saada ensin työtä. Katsotaan sitten tilannetta uudestaan.

Huomenna Lahti päivä ja yksi puhetilaisuus Riihimäellä. Nyt koti-ilta. Mukavaa.

Kommentit