Tiimiin uutta vahvistusta – Derya Özgün aloitti eduskunnassa

Blogi, perjantaina 02.09.2016

Tänään aamulla aikaisin Helsinkiin ja päätin mennä junalla ja se nyt kaduttaa. Palataan siihen. Mutta siis tänään eduskunnassa hieman uutta. Riihimäkeläinen kaupunginvaltuutettu Derya Özgün aloitti tänään tiimissämme eduskunnassa. Deryaan aikanaan tutustui entisten oppilaitteni kautta ja niin Derya tuli mukaan erilaisiin tilaisuuksiimme, tapahtumiimme ja myös tekemään eduskuntavaalikampanjoitani. Jo 2011 Derya oli isossa roolissa mukana ja mukana jo 2007:kin ja nyt viimeksi 2015 vastuutehtävissä johtoryhmässä. Nyt syyskuun alussa Derya aloitti sitten työt myös eduskunnassa ja tällä viikolla Kati Kokkonen on häntä perehdyttänyt talon juttuihin.

14100373_10153610165937434_7827467188377308796_nMinulla on kyllä ollut aikamoinen onni avustajien suhteen. Monenlaisia osaajia ja tekijöitäja jokaiselta olen saanut kansanedustajantyöhönikin aina jotain uutta mikä on jäänyt ja jatkunut. Aikanaan ensin Tiina Seppälän kanssa aloitimme kahdestaan eduskunnassa ja sen jälkeen mukaan ovat tulleet Petra Valkonen, Riitta Joutsi-Hänninen, Anni Puntila ja Kati Kokkonen.

Nyt Derya tuo tiimiimme lisää kansainvälistä osaamista ja kokemusta. Viime syksyn Derya oli Lontoossa töissä Liberal Democrats puolueen kansainvälisessä toimistossa. Hänen työtehtäviin kuului Lontoossa mm. yhteydenpito puolueen kansainvälisiin kumppaneihin ja suurlähetystöihin. Työstään hän keräsi runsaasti kiitosta.

KV-kokemuksensa ja -osaamisensa lisäksi Derya on ollut nuoresta iästään huolimatta mukana politiikassakin jo pitkään. Viime kunnallisvaaleissa hänet valittiin ensiyrittämällä Riihimäen kaupunginvaltuustoon isolla äänimäärällä ja nyt siis takana on jo neljä vuotta kaupunginvaltuutettuna ja sivistyslautakunnassa.  Koulutukseltaan Derya on humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteriksi hänen on tarkoitus valmistua ensi keväänä. Ja iso periaate on minulle ollu aina myös se, että avustajakuntani tulee Hämeestä ja tämä jatkuu Deryankin kohdalla. Derya on asunut koko ikänsä Riihimäellä, mutta käynyt koulunsa ruotsinkielellä Hyvinkäällä ja Helsingissä ja opiskellut sitten Helsingin Yliopistossa pohjoismaisiakieliä ja toista kotimaista kieltä.

Omassa työssäni ulko- ja turvallisuuspolitiikka on koko ajan yhä suuremmassa roolissa talous- ja veropolitiikan rinnalla. Kati opiskelee yliopistossa kauppatieteitä ja toi sille saralle hyvää osaamista ja nyt Derya vahvistaa tätä toista kivijalkaa. Hämeenlinnalainen Kati Kokkonen teki erinomaisen vuoden työrupeaman avustajanani ja jatkaa nyt kauppatieteiden opintonsa suunnitellusti loppuun yliopistossa, mutta jatkaa mukana jatkossakin tiimissämme.

Eli syksy tuo tullessaan siis jotain uutta, jotain vanhaa ja paljon kokoomuksen sinistä. Tervetuloa mukaan Derya ja suuri kiitos Kati!

Helsingissä päivällä töitä siis ensi viikolla alkavan istuntokauden asioiden parissa ja sitten sillä junalla kotiin. Ja miksi harmitti – siksi, että Helsingissä ja netissä kerrottiin, että pendolino pysähtyy myös Riihimäellä. No mitä tapahtui. Hieman vain hiljensi Riihimäen kohdalla ja ei sitä edes Hämeenlinnassa ja hetkessä olinkin Tampereella. Kun asiasta yritin VR:lle reklamoida niin ei pahoittelua ei mitään. Reiluna sanoi, että ”voimme tarjota sinulle ilmaisen matkan Tampereelta Riihimälle!” Täh. Oikeasti. Se nyt kai oli itsestään selvää, mutta ei edes pahoittelua tai sitä anteeksi sanaa. Tuntuu siltä, että VR:llä ei tällaiset asiat kiinnosta yhtään ja Facebookissa yksi VR:läinen totesi, että ”kyllä varmaan konduktööreihinkin tällä hetkellä kohdistuneet paineet ovat osasyynä siihen ettei juna pysähtynyt vaikka siihen olisi ollut aivan hyvin mahdollisuus” Täh? Tahallaanko siis tehdään näin? Olen hämmästynyt.

Nyt kello 19.30 ja hetki sitten kotiin. Toinen suomalainen firma mainosti, että maailmaltakin yöksi omaan kotiin. VR:llä sen lupauksen pitäminen tunninkin työmatkan päästä näyttää ottavan koville.

Kärkölän markkinatNo nyt annetaan paineiden laskea ja huomenna jatkan matkaa vain omalla henkilöautollani. Eli syksyn kiertue starttaa Kärkölän Markkinoilta ja sitten sunnuntaina Nastolan Markkinat, ensi viikon lauantaina Hämeenlinna ja sitten sunnuntaina Riihimäen Asematapahtuma. Syksyrundia siis.

Kommentit