Tihkusateinen avaus markkinavuodelle – Lankalauantain Markkinat veti Lopen torille kuitenkin hyvin väkeä

Uutiset, lauantaina 03.04.2010

Lopen markkinavuosi avattiin jälleen pääsiäisviikonloppuna, kun Lankalauantain Markkinat täytti torin. Lopen keskustan aktiivinen työ on luonut Lopelle vahvan markkinaperinteen ja tälläkin kertaa tihkusateesta ja koleasta säästä huolimatta väkeä oli hyvin liikkeellä. Paikalla markkinahumussa nähtiin myös maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttila ja kansanedustaja Timo Heinonen ja Matti Kauppila.

– Hieman viileä tunnelma sää puolesta oli, mutta muuten ei. Väkeä oli liikkeellä kivasti ja juttukavereista ei ollut pulaa, totesi Timo Heinonen kotikuntansa markkinoista.

Heinonen kertoi esillä keskusteluissa olleen niin Lopen kunnan ajankohtaiset asiat kuin myös mediamaksu ja sosiaali- ja terveydespuolenkin tulevat asiat.

– Mediamaksusta kyllä tulee valtavasti kiittelevää palautetta. Viestintäministeri Suvi Lindenin ratkaisua laittaa mediamaksu romukoppaan kiiteltiin tälläkin kertaa useammankin markkinavieraan toimesta, kertoi Timo Heinonen.

Heinonen ei tyytynyt tälläkään kertaa markkinoilla vain teltalla seisoskelemaan vaan myös kauppaa piti päästä tekemään.

– No matkaan lähti marinoituja valkosipulin kynsiä, kotitekoista väkevää sinappia ja kummitytölle käsintehty pontso.

Lopen markkinavuosi jatkuu kesällä mm. Perunankukkapäivillä ja Lopen Yrittäjien Markkina- ja Rompetorilla. Yrittäjien tapahtumasta onkin tulossa erityisen suuri.

– Kuulin tänään, että Rompetori on saamassa aikalailla laajaa julkisuutta ja huomiota tänä vuonna ja se tietenkin palvelee koko kuntaamme hienolla tavalla. Ja uskoisin, että Joentaan kylän Krouvin Kyläpäivät tulee jälleen olemaan yksi kesämme kohokohdista, kertoi Timo Heinonen.

Kommentit