Tiet kestivät hyvin Riihimäki Rallissa Laivola ja Heinonen toisiksi yleiskilpailussa

Uutiset, sunnuntaina 07.01.2007

Jo 34. kerran järjestetty perinteinen Riihimäki-ralli päästiin ajamaan ennakkopeloista huolimatta kohtuullisessa säässä. Viime öiden pakkaset olivat kovettaneet tien pinnat hyvään kuntoon ja erikoiskokeet kestivät hyvin kovan urakan tarjoten kilpailijoille tasaväkiset olosuhteet. Yleiskilpailun voittoon ajoi riihimäkeläinen Jari Laakso yhdessä Arto Laakson kanssa. Kaksikko Ari Laivola – Timo Heinonen joutuivat tyytymään lopulta yleiskilpailun toiseen tilaan ennen Riihimäen Timo Kuukkaa. Tammikuun ainoa kansallinen ralli keräsi reitin varrelle todella runsaasti yleisöä ja tunnelma oli paikoin kuin MM-rallissa konsanaan.

– Kokemus oli mahtava. Huippukuljettaja ja huippuauto ja tiet kovassa kunnossa. Mitä muuta olisi voinut toivoa, totesi tyytyväinen Timo Heinonen rallin maalissa.

– Kilpailun voitto kyllä karkasi käsistä jo rallin puolivälissä. Avauspätkän hoidimme mallikkaasti ja muutenkin tahti oli hyvää, mutta Laakson vauhtiin ei nyt ollut asiaa. Kolme viimeistä erikoiskoetta meni vain tilanteen varmisteluun, kun sankka sumu esti hyökkäämisen.

Riihimäki Ralli pystyttiin viemään läpi lähes alkuperäisessä laajuudessa. Vain kilpailun avauserikoiskoe jouduttiin peruuttamaan ja yhtä erikoiskoetta hieman lyhentämään. Muuten tiet kestivät koitoksen loistavasti.

-Tottakai hieman huolestutti miten teiden käy kun mekin starttasimme kilpailuun yli sadan lähtönumerolla. Mutta täytyy myöntää, että kaikki meni hyvin ja saimme ajaa siinä mielessä hyvän kilpailun, pohti Heinonen kilpailun jälkeen ja totesi, että tavoitteet tuli täytettyä.

– No Arille tämä kilpailu oli tärkeä testikilpailu uudella autolla ennen SM-kauden avausta ja minulle tietynlainen työssäoppimispäivä silmällä pitäen tulevien live- ja tv-selostuksia. Tällainen päivä antaa näkemystä ja syvyyttä kummasti lisää selostuksiin. Tällaisen jälkeen osaa aina paremmin sitten kertoa katselijoille ja kuuntelijoille siitä mitä kilpailuissa todella tapahtuu, totesi Timo Heinonen, joka tekee yrityksensä kautta mm. Motorforum ohjelmia MTV3:lle ja liveselostuksia SM-ralleissa.

Jari Laakso omaa luokkaansa

Yleisessä luokassa Riihimäki Ralli ajettiin riihimäkeläisen Jari Laakson tahdissa. Kaksi ensimmäistä erikoiskoetta voittanut Jarmo Mikkonen keskeytti kisan johdosta rengasrikkoon päivän kolmannella erikoiskokeella ja siitä lähtien kilpailu eteni Laakson komennossa maaliin asti. Laakso ja Mikkonen osallistuivat ralliin A-ryhmän autoilla, kun Laivola ja Heinonen kilpailivat N-ryhmän Mitsubishillä.

– No tottakai autoissa on eroa, mutta hyvä kilpailu tästä syntyi näinkin, totesi Heinonen kilpailun maalissa.

Paikalliset kärkikahinoissa nuorissa

Kilpailun pääluokka eli 27-vuotiaiden Nuorten SM-taistelu tarjosi hyvän jännitysnäytelmän. Hyvinkääläinen Tapio Suominen hoiti sekuntitaistelun lopulta nimiinsä 3,5 sekunnin erolla ennen Pieksämäen Joni Karhua ja loistavasti ajanutta Lopen Tero Salmista. Salminen osallistui kilpailuun selkeästi muita kärkikuljettajia alitehoisemmalla autolla ja tämä nostaakin lahjakkaan loppilaiskuljettajan suorituksen arvoa merkittävästi.

Nuorten SM-sarjan tuloksia ei kuitenkaan vahvistettu yleiskilpailun ja luokan yksi osalta, eikä näitä palkintoja jaettu, sillä toiseksi tullut Joni Karhu teki vastalauseen kilpailun voittajan, Tapio Suomisen auton teknistä yksityiskohtaa vastaan. Kilpailun tuomaristo käsitteli asian, mutta ei pystynyt tekemään päätöstä käytettävissä olevien dokumenttien pohjalta. Siksi auton tietyt tekniset osat sinetöitiin ja katsastus pyytää asiasta selvityksen FIA:n tekniseltä delegaatilta. Yleiskilpailun ja luokan yksi palkinnot jaetaan vastalauseen lopullisen käsittelyn jälkeen tulevien Nuorten SM-sarjan osakilpailujen yhteydessä.

A-junioreissa Riihimäen Urheiluautoilijoiden Jarkko Koskela nappasi selvän voiton ja Naisten Lady Cupin ykkönen oli mynämäkeläinen Jaana Jaakkola. Jaakkola piti johtopaikan hallussaan loppuun saakka ja nappasi voiton selkeällä 1.38 minuutin erolla ennen Satu Tanskasta. Kolmanneksi parasta vauhtia piti yllä Sari Lääti. Historic-autojen kilpailun voitti ylivoimaiseen tapaan Hyvinkään Kari Kivenne.

Nuorten SM-sarja ja Lady Cup jatkuu 10.2. Ruovedellä.

Kommentit