Tervetuloa Lopelle – ”Räyskälän henki elää Road Racing-viikonlopussa”

Kynästä, perjantaina 20.07.2012

Lopen Räyskälällä on varmasti paikka myös kaikkien suomalaisten moottoriurheilun ystävien sydämissä. Joku muistaa lentokentän Suomen ensimmäisten kiihdytysautojen SM-kisojen paikkana 70-luvulta. Joku Räyskälän Vauhtipuistot ja Timo Mäkisen ja kumppanit. Joku jokkiskisat ja niistä vaikkapa legendaariset Kolmoskisat. Räyskälällä on siis vahva paikka suomalaisen moottoriurheilun historiassa.

Tänä päivänä Räyskälän henkeä vaalii parhaimmillaan Riihimäen Kahvakoplan isännöimä SM Loppi Road Racing -viikonloppu. Räyskälän RR-viikonlopusta on kehittynyt jo jokavuotinen perinne ja paikka vetää hyvin väkeä erinomaisen sijaintimme ansiosta, mutta myös tapahtumarikkaiden kilpailujen vuoksi. Räyskälän lentokenttä yhdistääkin loistavalla tavalla moottoriradan ja katuratojen tunnelmaa ja aurinkoisella säällä kentällä on Etelä-Euroopankin fiilistä.

Minulle itselleni Räyskälä on motorsportsydämeni koti. Olen selostajana ja tv-toimittajana saanut kiertää vuosikaudet ympäri Suomea eri moottoriurheilutapahtumissa ja totta kai Jyskälää selostaessa tuhansille ihmisille on ilmassa ainutlaatuista moottoriurheilujuhlan tuntua. Ja upeita muistoja on niin Motoparkista kuin Alastaroltakin. Puhumattakaan kymmenistä ja kymmenistä ralleista ja jokkiskisoista. Mutta aina kun saan palata tänne Räyskälään niin sydämessä sykkii jotenkin ainutlaatuisesti. Lapsuuden kesät ja kilpailut tulevat väistämättä mieleen. Pöllyävä hiekka, bensan tuoksu ja renkaiden vinkuna. Hienoja muistoja.

Oma haaveeni on, että vielä joskus tällä kentällä ajettaisiin myös jokkista ja unelmana myös kiihdytyskisojen paluu Suomen syntysijoilleen. En tiedä toteutuvatko ne koskaan, mutta tämä Road Racing SM-viikonloppu pitää Räyskälän henkeä upeasti yllä. Nautitaan siis vauhdista, upeista kilpailuista ja Lopen Räyskälästä.

Hanaa!
Timo Heinonen
kansanedustaja
Lopen kunnanhallituksen puheenjohtaja

Kommentit