Tervetuloa Hämeeseen! – Kokoomuksen Kesäkokous jatkui Lahdessa ja Hämeenlinnassa

Blogi, keskiviikkona 25.08.2021

Aamun herätys tänään vielä Pirkanmaalla Tampereella, mutta nyt jo Tuuloksen kautta Lahdessa. Aamu Lahdessa alkoi kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Juha Rostedtin johdolla ja Juha kävi läpi kaupungin kunnianhimoisia toimia ympäristöpääkaupunkina. Lahti haluaa olla edelläkävijä myös tavoitteissa olla hiilineutraali. Itseasiassa Lahden tavoite olla tätä jo kymmenen vuotta ennen kuin valtakunnalliseen hiilineutraalies tavoitteeseen päästään. Ja Juha totesi, että kivihiilen poltto Lahdessa jo päättyi ja viimeinen hiilipussi vietiin Helsinkiin missä mustaa hiiltä poltetaan edelleen. Hyvä vinkki ja herättely maamme pääkaupungille.

Päivän ohjelmassa olikin Maailman ilmatieteen järjestön WMO:n pääsihteerin Petteri Taalaksen vahvan asiapitoinen esitys ilmastonmuutostilanteesta ja siitä miltä tulevaisuudessa näyttää. WMO on siis YK:n meteorologian alan kansainvälinen järjestö ja Taalaksen alaisuudessa toimii myös maailman ilmastotieteen ydin eli IPCC eli hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli. Äärimmäisen mielenkiintoinen ja tutkittuun tietoon perustuva esitys – haluaa sitten uskoa tai ei.

Päivällä myös puolueemme puheenjohtajan Petteri Orpon syksyn linjapuhe ja vähän askelmerkkejö myös kohti jo aluevaaleja. Kokoomus hakee niistä ehdottomasti ykköspaikkaa kaikissa maamme maakunnissa. Mutta sitä myös tässä syksyn aikana väännetään.

iltapäivällä sitten vielä yritysvierailujen kierros. Itse kävin jälleen kerran Hämeenlinnassa Patrialla. Olen yrittänyt nyt keskittää panosta näihin turvallisuuspuoluen yrityksiin ja siksi eilen ohjelmassani oli myös HX-hankkeessa isossa roolissa oleva Insta Group Tampereella ja tänään sitten Patria.

Lämpimät onnittelut vielä kaikille kotikunnan vuoden 2020 urheilijoille ja liikkujille. Urheilukentällä pidettiin illalla vapaa-aikatoimen johdolla viime vuoden palkitsemistilaisuus. Korona sitä hieman siirsi ja lykkäsi, mutta onnekse edes nyt päästiin ulkoilmassa ja teltoissa juhlahetki pitämään. Hienoja kuntoliikkujia, upeita legendoja Heikki Mikkolan johdolla ja upeita huippu-urheilijoita. Siitä oli liikunnan ja urheilun Lopen vuosi 2020 tehty. Ja illan aikana myös palkittiin seuratoiminnan aktiiveja ja vapaaehtoisia ja myös esimerkillisiä nuoria. Ehdin vielä kesäkokouksesta piipahtaa kentälläkin, mutta hieman tuo vesisade ja koleasää kyllä nyt kiusasi.

 

 

 

 

 

Kommentit