Kokoomuksen Kesäkokous käynnistyi Tampereella – Kuntavaalien menestys näkyy ympäri Suomen

Blogi, tiistaina 24.08.2021

Kesäkuun kuntavaaleissa Kokoomus nousi jälleen Suomen suurimmaksi kuntapuolueeksi. Tämä oli jo neljäs kerta perätysten, mutta tässä vaalivoitossa oli erityisen syvä sinisen sävy. Tällä kertaa emme nimittäin vain olleet maanlaajuisesti suurin puolue, vaan tällä kertaa myös saavutimme isoimman puolueen aseman myös kaikissa isoissa kaupungeissamme eli Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Myös mm. Vantaa siirtyi kokoomusjohtoon naapurikaupunkinsa Espoon seuraksi. Näiden isojen kaupunkien menestys näkyi mm. siinä, että maamme pormestarit ovat nyt kokoomuslaisia. Ja totta kai erityisen upeaa oli Kokoomuksen vahva menestys myös maakuntakeskuksissa kuten Hämeenlinnassa ja monessa muussa. Demarivalta vaihtui kokoomuskomentoon. Ja tietysti sitten iso

Kolmen pormestarin puolue!

määrä meitä pienempiä kuntia kuten oma kotikuntani Loppi. Lopella ei kokoomus ollut vielä koskaan pitänyt ykköspaikkaa kuntavaaleissa, mutta nyt 2021 kuntavaaleissa sekin tapahtui. Näin ollen eilen sain itse siirtyä kunnan ykköspaikalle Lopen kunnanhallituksen puheenjohtajaksi. Vastaava vaihdos nähtiin monessa maalaiskunnassa nyt menneiden vaalien seurauksena.

Tänään olimmekin sitten Tampereen uuden pormestarin Anna-Kaisa Ikosen vieraana kokoomuslaistuneella Tampereella. Paljon on vettä Tammerkoskessa virrannut, mutta nyt iso kaupungissa valta vaihtui. Ja erityisen isoksi tämän menestyksen tekee sekin, että suurta suosiota nauttiva pääministeri Sanna Marin on juuri Tampereelta ja oli myös ehdokkaana siellä. Marinin vetoavusta huolimatta demarit eivät kuntavaaleissa menestyneet ykköspaikkaan vaaditulla tavalla. Se on merkittävä juttu ja viitoittaa tietä tulevaan.

Kokouspäivä tänään siis Tampereen Koskipuiston Scandicissa. Mielenkiintoinen vierailu myös mm. Insta Groupille. Hieno suomalainen perheyritys, jonka toimialoja ovat teollisuusautomaatio, digitaalinen tietoturva ja puolustusteknologia. Konserniin kuuluvat teollisuusautomaatioon erikoistunut Insta Automation Oy, tietoturvaratkaisuja ja -palveluja kehittävä Insta DefSec Oy ja ilmailun elinkaaripalveluita tuottava Insta ILS Oy. Työntekijöitä Insta Groupilla on nykyisin noin 800 ja toimipisteet Tampereen lisäksi Vantaalla, Espoossa, Muuramessa, Oulussa, Harjavallassa, Porissa, Porvoossa, Kuopiossa, Varkaudessa ja Imatralla.

Niin ja vielä illansuussa mielenkiintoinen ja ainakin kokoomuslaisittain upea Pormestarit lavalla -keskustelu. Helsingin pormestari Juhana Vartiainen (kok), Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok) ja Turun pormestari Minna Arve (kok). Kokoomuslaiset myötätuulet puhaltavat!

Huomenna sitten meille Hämeeseen. Aamusta ensin Päijät-Hämeeseen Lahteen ja iltapäivällä vielä Hämeenlinnaan Patrialle.

Ilmaantuvuuteen perustuvista rajoituksista sairaalahoidossa olevien määrään perustuviin toimiin

Näyttää siltä, että terveysministeri Krista Kiuru on liittymässä pysyvien rajoitusten kannattajiin. Sama tuntuu olevan myös nykyisen hallituksen jonkinlaisen ajattelun perusta. Vaikka rokotekattavuus on nyt jo varsin hyvä, niin meillä koronarajoitukset vain kiristyvät ja mistään ei juuri ole päästy ottamaan askelia kohti normaalia. Kiuru näyttää tyytyneen siihen, että tämä nykytilanne on jonkinlainen pysyvä uusi normaali. Mutta eihän niin saa olla.

Nyt pitäisikin tehdä päätös luopua nykyisestä koronan ilmaantuvuusluvusta koronarajoitusten ohjurina ja mittarina. Se ei tässä rokotekattavuuden tilanteessa ole enää kestävä mittari ja siksi pitäisi nyt siirtyä käyttämään ilmaantuvuuden sijaan sairaalahoidossa olevien määrällä. Toivon, että tässä saataisiin nyt ratkaisu pikaisesti ja voitaisiin avata yhteiskuntaa koronaturvallisesti, mutta myös vastuullisesti.

Ja samaan aikaan pitäisi siis saada käyttöön tuo koronapassi ja edetä näin kohti normaalia. Ei siis mitään uutta normaalia, periksi tälle ei saa antaa.

 

 

 

 

 

 

Kommentit