Tehdään tintille koti.

Blogi, lauantaina 13.04.2013

Tänään vesisade vie kevättä keikkuen eteenpäin. On siis hyvä päivä nikkaroida pikkulinnuille kesäkoteja.

Lopella tänään perinteiset Erälopen Pönttöpäivät klo 10-13 ja samaan aikaan kaupalla myös kevätmarkkinoita. Mutta me rakennamme tänään uusia koteja kevääksi ja kesäksi pikkulinnuille yhdessä Kanta-Hämeen Lintutieteellisen seuran kanssa. Ja mukana pönttötalkoissa myös Lopen kunta ja Pirjetan partiolaisetkin. Tule sinäkin mukaan tekemään pönttö vaikkapa omaan kotipihaan tai lähimetsään.

Vasara ja nauloja.

Kuvat kertokoon tästä päivästä enemmän. Mukava perinteinen pönttöpäivä siis Erälopella ja taisimme tehdä kaiken kaikkiaan useammankin sata pönttöä pikkulinnuille. Olen itse joka kerta mukana ollut ja aina tunnelma on ollut kiva.

Itseasiassa oma lintuinnostukseni alkoi opettajaopiskelija-aikoina kun Martti Raekunnas toimi opettajani luonnontieteissä. Sieltä se kipinä syttyi ja opettajana toimiessani teimme joka vuosi kymmeniä pönttöjä koululaisten kanssa ja nyt nämä Erälopen Pönttöpäivät hyvin paikkaavat sitä kaipuuta.

Erälopella oli myös Lopen Samoojien puffetti ja totutun viileässä kevätsäässä makkarat ja kuumakahvi ja lettusetkin tekivät hyvin kauppansa. Samoojat ovat tehneet Lopella erinomaista työtä luontoasioiden parissa ja joitain vuosia sitten hankitusta Kalamajan Kämpästä he ovat talkoilla remontoineet ja perusparantaneet itselleen ja muillekin luonnon ystäville upean tukikohdan keskelle Lopen erämaa-alueita Luutaharjun reunaan. Kannattaa paikkaan tutustua jos se ei vielä ole tuttu.

Nyt auton takakontissa minullakin useampikin pönttö. Niille vielä etsitään sopivat paikat ennen kevään tuloa. Uusia koteja siis tarvitaan.

 

Kommentit