Käsipallon Baltian Liigan finaalia.

Blogi, sunnuntaina 14.04.2013

Tänään vapaapäivä. Suuntaan katsomaan Riihimäen Urheilutalolle käsipallon Baltian Liigan mitalipelejä. Eilen välierässä Riihimäen Cocks raivasi tiensä kultapeliin voittamalla Viron Polva Servitin maalein 28-25. Vastaansa iltapäivän finaalissa riksulaiset saavat SKA Minskin, joka otti välierissä murkavoiton toisesta virolaisjoukkueesta HC Kehrasta. Matsi Minskille maalein 42-24.

Tänään Urheilutalolla pronssipeli kello 13 ja kultapeli sitten kello 15. Jos käsipallo ei ole tuttua tai jos on niin kannattaa kummassakin tapauksessa ehdottomasti tulla paikalle pääse katsomaan. Verkot soi.

Mutta ennen käsipalloa vielä Kiinan F1:sten pariin. Kakkosruutu Kimillä lähtöpaikkana ja uskoisin, että tänään Maamme-laulu soi ensin Kiinassa ja sitten Urheilutalolla. Niin ja rallin MM-sarjaakin saamme tänään jännittää. Jari-Matti Latvala alkaa pikkuhiljaa päästä sinuiksi uuden Volkswagenin kanssa ja tänään kakkospaikka vähintään tavoitteena. Ranskan Sebastien Ogier on mennyt menojaan. Kolmospaikasta ajaa Citroenin Mikko Hirvonen. Niin ja mikä upeinta pikku WRC:n voitossa on kiinni Esapekka Lappi. Hyvä suomalaispäivä siis tulossa sportin saralla.

Kello 18.03 ja juuri Riihimäeltä kotiin. Upea huippukäsipallon päivä Riihimäellä ja oli kunnia saada jakaa Baltian mestaruussarjan pokaalit ja mitalit pelien jälkeen. Toki mieluummin olisi ojentanut kultamitalit tutuille riksulaisille, mutta tällä kertaa toisen erän alun muutaman minuutin uinahdus vei voiton Valko-Venäjän SKA Minskille. Vielä ensimmäistä erää Cocks hienokseltaan tupaten täyden Urheilutalon yleisön edessä hallitsi, mutta toisessa erän alun kolmen minuutin jälkeen osa vaihtui takaa-ajaksi ja siitä ei enää ohi päästy.

Oma ehdoton suosikki kotijoukkueessa on Tammisen Teemu. Itse diggaan pelaajista jotka pelaavat suurella sydämellä ja hieman showllakin. Teemu juuri tällainen ja vielä äärimmäisen taitava ja tehokaskin. Hänen peliä on ilo katsella ja uskon, että vastustajia myös se ärsyttää. Osaamista sekin. Mutta tänään ei Teemunkaan taistelu voittoa tuonut ja hienoja suorituksia esitti myös nuori Roni Syrjälä ja moni muukin cocksilainen.

Mutta pelien päätyttyä oli tehtäväni sarjan johdon kanssa jakaa mestarien malja SKA Minskille ja hopeiset mitali Cocksille ja pronssit Polva Servitille. 

Hieno laji ja hieno turnaus. Kiitos tästä Cocksille ja Jari Viidalle. Hänenlaisia sporttimiehiä jokainen laji ja jokainen kaupunki tässä maassa kaipaisi ja tarvitsisi. 

Nyt koti-ilta. Huomenna aamulla aikaisin lähtö valtuustoseminaariin ja päivä siis tehokkaasti Lopen tulevaisuutta pohtien ja linjaten. Meillä erinomaisen hyvä sakki nyt koossa valtuustossa ja uskon, että yhteinen sävel löytyy helpolla. Kuitenkin meillä kaikilla sama tavoite; turvata hyvät ja laadukkaat palvelut loppilaisille.

 

Kommentit