”Tavattavissa vaalien välilläkin”

Blogi, tiistaina 03.11.2020

”Tavattavissa vaalien välilläkin”

Niin se vaan ystävän ja piktäaikaisen kollegan Pertti Salolaisen ohjetta olen noudattanut ja varsin kivasti sen kanssa pärjännytkin. Pertti siis aikanaan aloitti mainostamaan, että ”tavattavissa vaalien välilläkin” ja näistä pullakahvihetkistä Primulan -kahviossa tuli legenda. Puhuttiin jopa Primula-ilmiöstä.

Mari Pinomäki on yksi meidän uusi ja myös nuorimpia ehdokkaitamme Hämeenlinnassa. Aivan mahtava nuori, joka on ollut minun kampanjoissanikin mukana kaksissa eri vaaleissakin. Nuorena kun aloittaa niin paljon ehtii. Vahva suositus siis Marin puolesta. Fiksu ja osaava ja rohkea nuori.

Perttihän toimi Kokoomuksen kansanedustajana ensin vaatimattomat 26 vuotta vuodesta 1970–1996 ja sitten uudestaan ”eläkkeellä” vuodesta 2007–2019. Tietysti myös ministerinä, kokoomuksen puheenjohtajana ja monessa muussa. Ministerin -arvonimi siis oli itseoikeutettu.

Mutta Pertti opetti minua nuorta poikaa ja eduskunnan kokoomusryhmän kuopusta vuonna 2007, että muista sitten tehdä työtä myös vaalien välilläkin. Kierrä ja olen ihmisten tavattavissa. Ben säesti vieressä ja myös Ikekin. Kolmen kovan konkarin opissa sain olla ja kouliintua. Ja näiden miesten ohjeita olen yrittänyt sitten noudattaakin. Ja tänäänkin eduskuntapäivä alkoi aamuvarhaisella Hämeenlinnan torilta. Marraskuun kuukausimarkkinat ja Kokoomus-teltalla olimme tavattavissa vaalien välilläkin.

Väkeä korona-ajaksi ihan hyvin liikkeellä ja monta hyvää keskustelua niin tulevista kuntavaaleista, Hämeenlinnan ajankohtaisista asioista kuin myös korona-ajankin rajoitustoimista. Ihmisiä alkaa ärsyttää nämä sekavat ja poukkoilevat koronarajoitukset ja ennen muuta sekava tiedotus. Ja tänäänkin eräs ravintola-alan yrittäjä sanoi, että tammikuussa alkaa sitten matkailu- ja ravintola-alalla rymistä, jos tätä tapaa Marinin hallitus jatkaa koronan hoitoa. Työttömyyttä tulee lisää konkurssiaallon myötä.

Ehdokkaitamme oli koko päivän markkinoilla myös paikalla hyvin. Moni kaupunkinlainen kävikin jo jututtamassa heitäkin kevään kuntavaaleja silmällä pitäen. Hämeenlinnaan meille onkin tulossa Antti Ahosen johdolla aivan mahtavan hieno ehdokasjoukko.

Kunnallisjärjestö 2.8.2020 pitämässään kokouksessaan asetti kuntavaaleihin seuraavat 33 ehdokasta: Antti Ahonen, Joona Gynther, Henna Hanka, Sini Heikkilä, Mikko Hieta, Ville Honkasaari, Elisa Hyvärinen, Olli Ilomäki, Hillevi Kaarlenkaski, Pentti Kallionpää, Sara Kaloinen, Jenna Kankaanpää, Veli-Pekka Kulmala, Annemari Kuvaja, Seppo Kuvaja, Pasi Laine, Päivi Lindqvist, Janne Liukkonen, Pekka Lyly, Kari Mononen, Pirita Mäntytörmä, Mari Parikka-Nihti, Mari Pinomäki, Aatu Pulkkinen, Sari Rautio, Jukka Saario, Jesse Saviniemi, Timo Saviniemi, Kari Suokas, Kalle Virtanen, Juha Vähänen, Henri Weck ja Markku Wiik. Kunnallisjärjestö asettaa lisää ehdokkaita kokouksessaan 15.11.2020.

Hämeenlinnan torilla puhutti myös lukioiden ja ammattikoulujen koko ajan vaikeneva tilanne ja myös teiden kunnosta jälleen kerran sain parikin eri napakkaa palautetta. Lupasin viedä niitä eteenpäin ja iltapäivällä tänään puhuinkin eduskunnan täysistunnossa, että ammattikoulu ja lukio-opetus tarvisevat nyt pikaisesti lisää pysyviä resursseja eikä nyt tehtävä opiskelupakko ongelmia korjaa. Itseasiassa eihän meidän ongelma ole se, että nuoret eivät hakeutuisi ammattikouluihin ja lukioon, vaan nimenomaan se, että kaikki eivät siellä pärjää ja pysy. Siksi pakon sijaan tarvitaan nyt tukea peruskouluun ja myös erityisopetukseen jne. Nimittäin..

Ei kannettu oppilas koulussa pysy

Mutta onnistunut päivä ja eduskunnassa vielä esillä tänään jo hallituksen 7. lisätalousarvio tälle vuodelle ja nyt tämän vuoden lisävelanotto rikkoo jo 20 miljardin Suomen ennätysluvut. Ja kuulemma on iso vaara, että menoja keksitään lisään vielä marras-joulukuulle. Mitähän sieltä sitten koronan siivellä tarjoillaankaan? Saa nähdä. Näin tämä jatkuu nyt niin kauan, kun Marinin hallitus velkarahaa saa. Näyttää siltä, että niin kauan voi työllisyystoimet ja rakenteelliset uudistukset jättää tekemässä.

Mutta se Primula. Senhän perusti jo vuonna 1906 lukkarinleski Alma Sandqvist Helsinkiin Bulevardille. Hembageriet Primula Kotileipomo. Legenda Pertin tapaan. Ja nythän elokuussa Mannerheimintien ja Kalevankadun kulmataloon avattiin The Old Irish Pub -ravintola. Täytyy poiketa vaalien välissä joskus sielläkin 🙂

 

 

 

 

Kommentit