Tasavallan presidentti Sauli Niinistö käynnistää vaalikampanjansa – Niinistön juna etenee halki Suomen ja pysähtyy Riihimäelle

Blogi, perjantaina 08.12.2017

Tasavallan presidentti halusi rauhoittaa kuluvan vuoden itsenäisen Suomen 100. vuoden juhlistamiselle. Toimintamalli oli minusta ainoa oikea ja toisaalta se tuki myös Niinistön ajatusta työn huolella hoitamisesta ja loppuunasti hoitamisesta.

Vain ehkä keskustalaisista ehdokkaista toinen eli Matti Vanhanen tätä ratkaisua arvosteli. Mutta kuvitelkaapa se tilanne jos Niinistö olisi aloittanut kampanjansa jo vaikka kesällä ja jättänyt työnsä vaalikampanjansa varjoon. Sitä olisi ollut minusta ainakin mahdoton hyväksyä, sillä kuudeksi vuodeksihan nimenomaan presidentin tärkeää tehtävää vaaleissa presidentti hoitamaan valitaan. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön tekemä ratkaisu siis oli varmasti ainoa oikea ja asiallinen – ensin työt huolella loppuun ja sitten uutta kampanjaa tekemään.

Nyt Suomen 100. juhlavuosi on juhlittu ja 6.12. juhlavuosi huipentui Linnanjuhliin Presidentinlinnassa. Upeat juhlat ja mikä hienointa vieraiden joukossa tänä vuonna todella paljon veteraaneja ja lottia, mutta myös paljon nuoria. Ensimmäistä kertaa nuoria oli kutsuttu mukaan kaikista maamme maakunnista. Juhlissa oli mukana myös paljon urheilijoita ja taiteilijoita. Hieno kutsuvierasjoukko suomalaisia ympäri Suomenmaan ja vieraita kaikista eri ryhmistä kansanlaisjärjestöistä rohkeisiin tienraivaajiin ja musikoista näyttelijöihin jne.

Sauli Niinistön presidentinvaalikampanja avataan siis tänä viikonloppuna 8.-10.12. Kampanja käynnistetään Helsingin Narinkkatorilla keskustelutilaisuutena, minkä jälkeen matka jatkuu junalla kohti pohjoista läpi koko Suomen.

Ensimmäisen kiertueviikonlopun pysähdyspaikkoja ovat Helsinki, Riihimäki, Tampere, Seinäjoki, Ylivieska, Oulu, Kemi ja Rovaniemi. Tarkemmat ajat löytyvät täältä blogini lopusta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön vaalikampanja-ajan aikana tilaa annetaan keskustelulle presidentinvaalien ajankohtaisista asioista sekä suomalaiseen yhteiskuntaan liittyvistä teemoista. Tilaisuuksien haastattelijoita sekä keskustelijoita on pyydetty laaja-alaisesti mukaan keskustelun sisällön perusteella – osallistujia on esimerkiksi eri järjestöistä sekä paikallisista tiedotusvälineistä.

Kampanjan avausviikonloppu lähtee käyntiin Helsingistä. Keskusteluteemana on rauha Suomen rajojen ulkopuolella sekä sisäpuolella. Teemasta ovat tulossa keskustelemaan rauhanvälityksen erityisedustaja Jutta Urpilainen sekä kirjailija, Suomen Kirjailijaliiton tuore puheenjohtaja Sirpa Kähkönen. Tilaisuuden juontaa Anna Perho.

Riihimäen tilaisuudessa keskustelun teema on nyky-yhteiskuntaa leimaava vauhti sekä jatkuva paine ja kuinka niihin voidaan vastata. Keskustelemassa Niinistön kanssa on Aku Hirviniemi. Tilaisuuden juontaa Anna Perho. Tervetuloa siis kaikki mukaan Riihimäelle! Nähdään Riihimäen Rautatieaseman aukiolla kello 17.00!

Tampereella illan päätteeksi otamme sitten käsittelyyn säännöt ja kirjoittamattomat säännöt suomalaisessa yhteiskunnassa. Keskusteluun Niinistön kanssa osallistuvat SPR:n avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi, kirjailija ja opettaja Sirpa Pursiainen sekä asianajaja, varatuomari Tuomo Marttila. Tilaisuuden juontaa Jorma Pokkinen.

Tällaisella ohjelmalla tämä perjantai ja sitten huomenna lauantaina matka jatkuu Seinäjoella, kun Niinistöä ajankohtaisista presidentinvaalien teemoista haastattelee Ilkan päätoimittaja Satu Takala. Tämän jälkeen keskustelu jatkuu Petra Ollin sekä Olli-Pekka Karjalaisen kanssa suomalaisesta sisukkaasta asenteesta sekä työnteon merkityksestä.

Ylivieskassa Niinistöä ajankohtaisista asioista haastattelee Keskipohjanmaa-lehden päätoimittaja Kauko Palola. Ja Oulussa keskustelemassa Niinistön kanssa on Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi. Tilaisuuden juontaa Aleksanteri Kekonen. Kemissä Sauli Niinistöä haastattelee ajankohtaisista teemoista Lounais-Lappi-lehden vt. päätoimittaja Taina Nuutinen-Kallio.

Juna saapuu lopulta sitten Rovaniemellä, missä keskustellaan ajankohtaisten presidentinvaalien teemojen lisäksi yhdestä suomalaisesta perinteisestä vahvuudesta, maamme vakaudesta ja sen merkityksestä. Niinistöä haastattelee alkuun Lapin Kansan päätoimittaja Antti Kokkonen, keskusteluun osallistuvat Lappset Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja Johanna Ikäheimo sekä Lapin yliopiston rehtori Mauri Ylä-Kotola.

Tämän kampanjan avausviikonlopun jälkeen kampanja jatkuu joulukuun 16.-17. päivinä, jolloin Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee Heinolassa, Lahdessa, Kouvolassa, Loviisassa, Raaseporissa, Lohjalla ja Espoossa. Ja kiertue jatkuu aina vaaleihin asti. Haastankin myös sinut mukaan kaikkien suomalaisten yhteiseen Kansanliikkeeseen.

TILAISUUKSIEN AIKATAULUT 8.-10.12.

PE 8.12.
Klo 15-15:45 Helsinki, Narinkkatori
Klo 17-17:40 Riihimäki, asema-aukio
Klo 19:30-20:30 Tampere, Panimoravintola Plevna

LA 9.12.
Klo 10:30-11:30 Seinäjoki, kauppakeskus Epstorin aula
Klo 14-15 Ylivieska, aseman edessä
Klo 18:30-19:30 Oulu, ravintola Oulun Seurahuone

SU 10.12.
Klo 12-13 Kemi, VPK-Sali
Klo 15-16 Rovaniemi, Sampokeskus

Kello 20.20 ja hieno päivä takana.

Lopella nuoret olivat liikkeellä Sauli Niinistön kahvirinkkojen kanssa. Rosa, Venla ja Pieti jakoivat Sauludo-kahvia kauppaan menneille ja kylillä liikkuneille ja lämmin kahvi maistuikin viileässä talvisäässä. Piipahdin nuoria moikkaamassa ja täytyy kyllä nostaa näille aktiivisille hattua. Hienoa, että nuoretkin haluavat olla mukana yhteiskunnallisissa jutuissa ja vaikuttaa.

Lopelta sitten ajelin Riihimäelle ottamaan vastaan tuota Tasavallan presidentti Sauli Niinistön kampanjajunaa Riku Bitterin, Derya Özgunin ja Lilli Lindblomin kanssa. Aseman aukio oli väkeä täynnä ja erinomaisen hyvä keskustelu presidentillä Anna Perhon ja Aku Hirviniemen kanssa. Kolmikko puhui jaksamisesta, kanssaelämisestä ja toisten tukemisesta. Arjesta ja elämän menosta. Kiitos Sauli, Anna ja Aku!

Ehdimme vielä hetken istua Saulin kanssa kahvilla rauhassa asemalla ennen junan lähtöä eteenpäin. Tästä on hyvä jatkaa.

Päivä jo eduskunnassa ja mm. valtiovarainministeri Petteri Orpo meillä valtiovarainvaliokunnassa ja kävimme läpi talouden nykytilannetta ja hieman tulevaakin. Ja mahtui päivään myös puolustusvaliokunta ja hallinto- ja turvallisuusjaostokin ja sitten puolen sataa äänestystä täysistunnossa. Eduskuntaviikko näin pakettiin. Nyt viikonloppua ja virtaa pattereihin kohti kahta viimeistä eduskuntaviikkoa ennen joulua. Jaksaa jaksaa.

 

 

Kommentit