Nyt on juhlat juhlittu ja jatkettava on… – Back to business

Blogi, torstaina 07.12.2017

Niin se Suomen itsenäisyyden juhlavuosi meni. Upeita muistoja ja paljon muistoja koko vuoden ajalta. Ja sellaisia muistoja jotka säilyvät sydämessä ikuisesti, mutta myös muistoja jotka jäävät jälkipolville ja tulevaisuuteenkin.

Itseasiassa taitaa olla niin, että jotkut jo tämänkin juhlavuoden kokeneet näkevät ja kokevat myös sen hetken kun rakas Isänmaa täyttää 200 vuotta 6.12.2117. Ajatellaanpa millaisessa maassa silloin suomalaiset asuvatkaan ja mitä kaikkea heillä on sellaista mistä me emme tänään osaa edes kuvitella tai mitä kaikkea sellaista mitä he meiltä mukanaan kantavat ja pitävät.

Mutta tänään siis paluu arkeen. Aamulla jo puolustusvaliokunnan kokous ensi vuoden sotaharjoitussuunnitelmasta ja myös Veikkauksen hallintoneuvoston kokous. Tänään myös esittelin mietintöpohjamme johtamassani asunto- ja ympäristöjaostosta koko Valtiovarainvaliokunnallemme. Ensi viikolla se julkiseksi lopullisen päätöksenteon jälkeen. Tai siis lopullisestihan sen siunaa vasta eduskunnan täysistunto jouluviikon äänestysten jälkeen.

Tänään eduskunnassa käytiin myös välikysymyskeskustelu vasemmiston välikysymyksestä. Itseasiassa eduskunnassa koettiin myös erikoinen episodi kun Vihreät eivät pystyneetkään jättämään omaa välikysymystään eduskunnalle. Vihreät halusivat ottaa kaiken huomion ja pisteet itselleen välikysymyksestään ymmärtämättä, että he olisivat tarvinneet siihen mukaan myös muita oppositiopuolueita. Muut puolueet närkästyivät tällaisesta irtiotosta ja ilmoittivat, että sooloilulle ei anneta sijaa eikä tilaa ja he eivät lähde äänettömiksi yhtiömiehiksi Vihreiden julkisuuspeliin. Enpä ollut ennen tällaistäkään kokenut.

Päivällä vieraanani eduskunnassa kävi 50 Riihimäen Lukion abia ja myös Lasitehtaan koulun opettajat. Mukavat tapaamiset ja hieman erilaiset keskustelut. Ja hieno oli myös hetki kun eduskuntaan tänään tulivat Tuntemattoman Sotilaan tähtinäyttelijöiden kaarti Aku Louhimiehen johdolla.

Samalla kerroin heille ja nyt myös teille, että tänä vuonna en joulukortteja lähetä vaan ohjaan tai käytän rahani Tuntemattoman Sotilaan näytökseen. Olen kutsunut mukaan kaikki Lopen, Riihimäen Hausjärven ja Hyvinkään sotiemme veteraanit ja lotat puolisoineen ja mukaaen on tarkoitus saada myös jokaisen kunniakansalaisen kaveriksi nuori lukiolainen. Juhlanäytös on luvassa tammikuussa 2018. Siitä hieman lisää myöhemmin.

 

Kommentit