Tärkein tunnustus tulee kollegoilta – Kiitos Vuoden Kansanedustaja -palkinnosta

Blogi, perjantaina 20.12.2019

Eduskunnan jouluviikolla minut yllätettiin täydellisesti, kun sain vastaanottaa Vuoden 2019 Kansanedustaja -palkinnon. Kollegoiltani tullut tunnustus lämmitti mieltä kovasti ja myös yllätti. Ja myös kauniit sanat työskentelystäni ja tekemisestäni. Olin otettu ja olen kiitollinen. Lupaan kantaa titteliä kunniakkaasti koko vuoden ja tehdä työni jatkossakin hyvin, tarkasti ja itseäni turhaan säästelemättä. Isänmaan hyväksi.

Tänään eduskunnassa oli viimeiset äänestykset ja ensi vuoden valtion talousarvio saatiin valmiiksi. Hyvä se ei ole, ei hyvä suomalaisille eikä Suomellekaan, mutta talousarvio sekin on. Toivottavasti ensi vuonna Marinin vasemmistohallitus saa tehtyä siihen korjauksia niin, että työllisyyskehitys jatkuisi myönteisenä eikä velanotto karkaisi aivan mahdottomaksi. Myös yrittäjyyttä kurjistaviin toimiin olisi vielä syytä palata sillä sinne pieniin ja keskisuuriin yrityksiin ne työpaikat lopulta kuitenkin syntyvät.

Nyt kotia kohden. Pieni joulutauko ja taidan seuraavaksi ajella Tammelaan hakemaan Makulihan maan parhaan kinkun Pekkalan joulupöytään. Oi Joulu on!

….

Eduskunnan vuosi paketissa. Tänään viimeiset äänestykset ja aamulla ennen niitä puhemies Matti Vanhasen Joulukahvit. Esiintymässä perinteen mukaan Sibeliuslukion kuoro ja nyt kuulin sen Ketun joululaulunkin. Upea tilaisuus ja Vanhaselta hieno puhe missä hän kertoi, miten nykyään hän kertoo vierasryhmille, että Valtiosali tehtiin juuri tätä tilaisuutta ja Sibeliuslukion kuoroa joululauluja varten lähes 100 vuotta sitten. Totta, niin merkittävä tästä aamun hetkestä on meille ja talolle tullut.

Vanhanen piti myös upean muistopuheen pois nukkuneelle Matti Ahteelle. Itse ehdin Mattiin myös eduskunnassa tutustua ja meitä yhdisti mm. urheilu ja erityisesti salibandy. Monet kerrat näistä yhdessä keskustelimme ja viimeisen kerran kädestä perustimme pari viikkoa sitten Linnanjuhlissa. Ote ei enää ollut vahva ja mieskin hauras, mutta viimeiseen asti mukana. Muistot ja pitkä elämäntyö jää elämään.

Osanotto vielä läheisten suureen suruun ja voimia varmasti nyt raskaaseen joulunaikaan.

Huomenna minulla vielä Kokoomuksen jouluglögit Hämeenlinnassa ja Riihimäellä. Riksussa klo 11-12 Laurellilla ja sitten 13-14 Hämeenlinnassa ja sielläkin Laurellilla. Tulkaahan käymään.

 

Kommentit