Tarjan omenapuu.

Blogi, maanantaina 03.06.2013

Tänään saamme istuttaa Lopen kunnan kirjaston pihamaalle Tarjan omenapuun. Pitkäaikainen ja aivan uskomattoman elämäntyön kirjastommme ja kotiseutumme eteen tehnyt Tarja Toivonen jäi ansaitulle eläkkeelle talvella ja silloin juhlassa lupasin tuoda hänelle kaksi omenapuuta. Toisen paikaksi sovimme kirjaston pihamaan ja puun sinne kaikkien iloksi ja syksyisin herkuteltavaksi ja toisen omenapuun lupasin Tarjalle Rautakoskelle oman tuvan pihaan. Tänään istutamme puut kirjastolla Tarjan kanssa kello 15 ja paikka pitäisi olla ihan siinä Sakari Pälsin muistomerkin vieressä. Parhaalla ja arvokkaimmalla paikalla.

Tarja Toivosen elämäntyö kirjastomme johdossa ja kotiseututyön tekijänä on mittaamattoman arvokas. Hänenlaisia tekijöitä syntyy enää harvoin ja hänen perintönsä kirjastollamme elääkin pitkään ja antaa myös tuleville sukupolville paljon. Loppi-huone, kotiseutuhuone, on Tarjan kädenjälkeä parhaimmillaan ja myös kirjastomme hyvä yhteishenki ja palveleva ja auttava henkilökunta ja tapa toimia. Sellaista harvoin isoissa yksiköissä on mahdollista edes luoda, mutta tällaisessa kunnassa se syntyy kun yhdessä kaikki tekevät.

Maakuntapäivän kohokohta siis iltapäivällä kun Tarjan kanssa omppupuun istutamme. Mutta sitä ennen ohjelmassa monenlaista niin Lopella kuin Riihimäelläkin. Ja illalla sitten tuo kunnanvaltuuston kesäkokous jonka aiheista jo eiliseen sunnuntain blogiini kirjoitinkin. Siellä mm. Pilpalan koulusta ja hieman muustakin.

Ja helle jatkuu ja sehän sopii meille pakkaskansalle hyvin.

….

Kello 21.49

Pilpalan kouluun iltapäivätoimintaa.

Lopen kunnanvaltuuston kokous tänään vajaassa tunnissa läpi. Isot asiat mm. strategia ja muut oli valmisteltu yhdessä hyvin ja avoimesti ja ne menivät vaudilla eteenpäin. Vasemmistoliiton Marianna Rautiainen teki hyvän esityksen luonnon lisäämisestä strategiaamme vahvemmin ja sen myös lisäsimme. Hyväksyimme sitten niin viime vuoden erinomaisen tilinpäätöksen kuin myös henkilöstöraportin ja kaavoituskatsauksenkin. Hieman teknisiä muutoksia niin kuntayhtymiin kuin kunnan omaankin organisaatioon.

Sitten tärkeänä asiana valtuusto päätti käynnistää myös Pilpalan koululla nyt iltapäivätoiminnan ja palkata samalla lisähenkilön myös koulun suureksi kasvavaan 0-2-alaluokkaan. Anniina Luceniuksen kasvatus- ja koulutuslautakunnassa tekemä esitys ja Tiina Seppälän kunnanhallituksessa äänestyksen kautta eteenpäin viemä asia saatiin näin päätökseen. Tiina vielä vahvisti esitystä valtuustossa ja nyt Pilpalaan voidaan palkata henkilö täysillä tunneilla töihin auttamaan aamupäiviksi alaluokkaan luokanopettajaa ja sitten hoitamaan iltapäivällä esioppilaiden ja koululaisten iltapäivätoimintaa. Iso kiitos siis valtuustolle todellisesta arvovalinnasta ja arvoratkaisusta ja Tiinalle ja Anniinalle hyvästä työstä asian eteen.

Tuossa myös muutama kuva päivältä kun Tarja Toivosen kanssa istutimme omenapuun kirjastomme pihamaalle. Mukana oli auttamassa talonmiehistä Rantasaaren Jussi ja paikalla talon uusi emäntäkin eli kirjastotoimenjohtajamme Leena Ylihalla ja kunnanhallituksemme varapuheenjohtaja Tiina Seppälä. Kiva tilaisuus ja päätimme sen sitten vielä yhdessä Lopen Kesäkahvilaan Kuntalaan. Ja matkaansa Tarja sai toisen omenapuun vietäväksi Rautakoskelle. Siellä lahjapuulleni on jo katsottuna hyvä paikka.

 

Kommentit