Tankki täyteen Riihimäen Teatterin juhlanäytelmänä – Ensi-illan tänään saanut näytelmä jo lähes loppuunmyyty

Uutiset, lauantaina 03.09.2011

Neil Hardwick käsikirjoittama tv-sarja Tankki täyteen juhlistaa Riihimäen Teatterin juhlavuotta. Hulvaton suomalaiskomedia onkin saanut väen liikkeelle jo ennakkomyynnissä ja jo ensi-iltana näytöksistä yli 90 prosenttia oli loppuunmyyty. Kansanedustaja Timo Heinonen nautti näytelmästä ja vatsalihakset olivat kipeintä yli kaksi tuntisen hupailun jälkeen.

– Hardwickin teksti on taitavaa ja ehkä hän hieman ulkopuolisena on oivaltanut juuri sen olennaisen meistä suomalaisista. Tämä toimii 2000-luvunkin Suomessa hyvin, kiitteli Timo Heinonen ensi-illan jälkeen.

Tankki täyteen retrokomedia vie mukanaan värikkäälle 70-luvulle. Pääosassa on vähintään yhtä värikäs Vilénin perhe ja Vilénien huoltamon vakioasiakkaat. Pirttihirmu Emmi (Katja Peacock) on ehdoton perheen pää ja määrää tankin paikan huoltamolla. Hyväntahtoinen tossukka Sulo (Esko Rissanen) pakenee vaimonsa nalkutusta usein korjaamon puolelle mammanpoika Juhanan (Jani Johansson) kanssa. Pyöräilevä poliisimies Reinikainen (Kari Tuominen) käy vokottelemassa Ullaa kahvilassa ja mopoileva rovasti korjauttamassa menopeliään ahkerasti, mutta riittääkö se pitämään huoltamon hengissä, kun uusi moottoritie kiidättää bensan ja kahvin tankkaajat kovaa vauhtia ohi? Onneksi Sulolla on tukullinen ideoita liiketoiminnan piristämiseksi ja tulee muuten halvaksi!

– Riihimäen Teatteri on tehnyt minusta viime vuosina erittäin hyvää työtä. Reko Lundanin näytelmät ovat olleet huikeita ja tällainen kevyempikin sopii välillä ohjelmistoon, totesi Heinonen ja kertoi itse nähneensä aikanaan Tankki täyteen ensimmäistä kertaa teatterilavalla Orimattilan kesäteatterissa missä tv-sarja sai tulikasteensa teatteridramatisointina.

– Itse jo odotan jatkoa tälle ja sitä kuulemma onkin luvassa. Toivotaan, että taiteellinen vapaus säilyy jatkossakin Riihimäen Teatterissa vahvana vaikka teatteri aloittaakin vuoden vaihteessa osakeyhtiönä. Pelkästään takuuvarmojen kassamagneettien varaan ei minusta teatteria saisi koskaan nojata, toivoi Heinonen ja halusi nähdä jatkossakin hieman tuntemattomampaakin teatteria Riihimäellä.

Timo Heinonen kertoi kesäänsä mahtuneen tänäkin kesänä useita kesäteattereita ja myös kaupunginteatterien esityksiä. Ehdottomaksi helmeksi hän nosti kuitenkin lukiolaisten Stage-nuorisomusikaalin Poissa silmistä Linnanmäellä.

– Se oli huikea esitys ja hienoa työtä nuorilta lahjakkuuksilta. Kuulemma musikaalia saa vielä muutaman lisänäytöksen Tampereella ja kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan jos sinne vielä lippuja saa.

Tankki täyteen
Ohjaus: Viivi Saarela
Lavastus: Marko Karvonen
Puvut: Tiina Joutsen
Kesto: Noin 2 h
Rooleissa:
Esko Rissanen
Katja Peacock
Jani Johansson
Jane Kääriäinen
Kari Tuominen
Osmo Kosonen
Antti Kerosuo
Tiina Numento
Jenna Lindfors

Kommentit