SKAL:n perinteinen tempaus nosti esille kuljetusalan haasteita – Timo Heinonen rekalla valtiopäivien avajaisiin 6. syyskuuta

Uutiset, tiistaina 06.09.2011

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry tarjosi kaikille kansanedustajille rekkakuljetuksen valtiopäivien syyskauden avaukseen tiistaina 6. syyskuuta. Noin neljäkymmentä kansanedustajaa saapui Eduskuntatalolle SKAL:n jäsenyritysten kuorma-autoilla ja lisäksi noin kaksikymmentä kansanedustajaa eri puolilla Suomea sai kuljetuksen kotioveltaan lentokentille ja rautatieasemille, joista matka jatkui kohti Arkadianmäkeä. Kansanedustaja Timo Heinonen matkusti Lopelta Helsinkiin Tarkkalan Kuljetuksen hakerekalla yhdessä autoa ajaneen Petri Tarkkalan kanssa.

– Olikohan tämä jo minullekin kolmas kerta kun näin eduskuntaan matka taittui, muisteli Timo Heinonen ja kertoi matkan aikana käydyn läpi kuljetusalan ajankohtaisia haasteita.

– Aiheet ovat minulle aikalailla tuttuja. Viimeksi juuri viime viikolla vierailun toisessa kuljetusalan yrityksessä Riihimäellä, kertoi Heinonen.

Samalla SKAL:n alueyhdistysten yrittäjät olivat ilmoittautuneet kummiyrittäjiksi kansanedustajille tarkoituksena myös, että nämä kummiyrittäjät pitävät yhteyttä omaan kansanedustajaansa koko eduskuntakauden ajan.

Sisä-Suomen kuljetusyrittäjät ry hoiti kansanedustaja Timo Heinosen kuljetuksen. Tarkkalan kuljetus ja yksi sen omistajayrittäjistä Reijo Tarkkala oli ilmoittautunut Heinosen kuljetuskummiksi ja Petri Tarkkala kuljetti edustajan Eduskuntatalolle syysistuntokauden avajaisiin komeasti perävaunullisella rekalla.

– Esillä oli tottakai kestoaiheena teiden kunto ja myös ammattitaitoisen työvoiman saannin turvaaminen. Lisäksi muita maantielogistiikan ajankohtaisia aiheita, kuten tavaraliikennelain porsaanreiät, harmaan talouden torjuminen ja polttoaineveron korotukset. Onneksi nyt on aikalailla jo tavanomaista, että sopimuksissa on ns. polttoainekirjaus eli kuljetushinnat nousevat jos polttoaineen hintakin nousee. Näin ei vielä muuta vuosi useinkaan ollut.

SKAL:n johto oli ottamassa vastaan Arkadianmäelle saapuvia kansanedustajia.

Kommentit