Kokoomuslaisten kesäillanvietto tällä kertaa Santamäessä

Uutiset, torstaina 01.09.2011

Riihimäen seudun kokoomuslaisten ja kokoomushenkisten yhteinen kesäillanvietto pidettiin tänä vuonna Lopen Santamäen kartanoalueella. Viime vuonna Leppäniesten alkunsa saanut perinne sai hyvän vastaanoton tänäkin vuonna ja yhteisen alueen historia kiinnosti. Vierailun aikana pysähdyttiin myös Santamäen kartanoista vanhimpaan taitelija Seppo Tammisen Ateljee-kotiin joka on rakennettu jo 1700-luvulla. Mukana illanvietossa oli väkeä niin Hausjärveltä, Lopelta, Riihimäeltä kuin muistakin lähialueen kunnista.

– Viime vuonna kun ensimmäisen kerran järjestimme tällaisen historiaillan Leppäniemessä niin samalla syntyi idea tehdä tästä perinne. Ja näyttää todella, että tämä perinne elää ja voi hyvin, kertoili Timo Heinonen illan jälkeen.

Santamäen alueen historiasta ja rakennuksista väelle kertoi Hannele Yrjö-Koskinen, joka perheensä kanssa asuu yhdessä alueen kartanoista. Hannele Yrjö-Koskinen ja Matti Pullinen toimivatkin illan isäntäparina. Ateljeekotiaan väelle esitteli taasen taiteilija Seppo Tamminen.

– Ensi vuonna jatkamme varmasti. Nyt suuri kiitos Hannelelle ja Matille tästä illasta ja Lopen Majan Herroille illan ruuista ja tarjoiluista, kiitteli Heinonen.

Kommentit