Tänään vietetään 112-päivää – Timo Heinonen vaihtaa tänään paristot palohälyttymiin ja kannustaa ICE-numeron tallentamiseen

Uutiset, maanantaina 11.02.2008

Tänään 11.2. vietetään valtakunnallista 112-päivää. Tänä vuonna hätänumerolle omistetun päivän teema on arjen sankaruus. Päivän aikana muistutetaan, että meistä jokainen voi omilla toimillaan ehkäistä suurimman osan onnettomuuksista ja tapaturmista.

– Itse olen ottanut tavaksi, että 112-päivänä vaihdan aina paristot palohälyttimiin. Silloin sen aina muistaa ja vaikka laitteissa olisikin patterin heikkoudesta ilmoittava toiminto niin vähintään kerran vuodessa on paristo hyvä vaihtaa, kertoi Timo Heinonen pienistä teoista, joilla voi olla suuri vaikutus.

Heinonen myös kertoi normaalien palovaroittimien rinnalla itse suosivansa nykyisin myös ns. häkävaroittimia. Sellaisen pakollisuus esimerkiksi takallisissa taloissa ei Heinosen mukaan olisi lainkaan huonoidea.

– Meillä on kesäasunnolla häkävaroitin ja muutaman kerran se on ilmoittanutkin värittömästä, hajuttomasta, mauttomasta ja tappavasta vaarasta.

Tänään TV-kanavilla kokeillaan myös ensimmäistä kertaa hätätiedotteiden välittämistä. Tiedotteet näkyvät kanavilla kuvaruudun yläreunassa juuri oikeaan aikaan eli kello 11.20.

Heinonen: Hyvä päivä ICE-koodillekin

112-päivänä Heinonen haluaa jälleen muistuttaa myös ns. ICE-koodin lisäämisestä puhelimeen. Kyse on numerosta, jonka kautta läheisiin saadaan yhteys esimerkiksi onnettomuustilanteessa. Järjestelmä on maailmanlaajuinen ja sen turva voi olla suuri erilaisissa tilanteissa.

– Tällainen ICE eli In Case of Emergency tallentaminen ei vie kuin hetken. Meiltähän usein löytyy lähiomainen esimerkiksi isä tai äiti tai rakas -nimen alta, mutta niitä sanoja ei maailmalla ainakaan helpolla tunnisteta. Nyt tärkein läheinen löytyy puhelimesta ICE-sanan alta. Parikin eri numeroa voi tallentaa näin ”ICE äiti” ja ”ICE nimi” -tallennuspaikkoihin, totesi Heinonen.

ICE-koodin kautta esimerkiksi saadaan yhteys läheisiin elintärkeiden lääkitysten tai sairauksia varten. Akuutti onnettomuushoito varmasti hoituu, mutta tämän jälkeen yhteys voi olla nopeastikin tarpeellien.

– Tänään kannustan kaikkia tämän lukevia lisäämään tuon ICE-numeron puhelimeen. Se on sellainen pikkujuttu nyt, mutta mahdollisesti iso joskus.

Kommentit