Tänään vientiasioiden ja yritysten parissa Hämeessä – Ulkomaankauppa- ja Eurooppaministeri Lenita Toivakan kanssa matkassa.

Blogi, tiistaina 09.12.2014

 

Tänään eduskunnan työpäivän jälkeen suuntaamme ulkomaankauppa- ja Eurooppaministeri Lenita Toivakan kanssa Hämeeseen. Meillä sovittuna yksi yritysvierailu vientiasioiden parissa ensin kahdestaan ja sitten tapaamme Riihimäen yrittäjiä ja illalla vielä järjestämme yhdessä ehdokkaittemme kanssa yleisökahvit Laurellin kahvilassa Hämeenkadun varrella. Illan Kokoomus Kuuntelee -kahveilla pääteemana tänään yrittäjyys ja vientiasiat, mutta totta kai varmasti myös Eurooppa-asiat ja muutkin politiikan ajankohtaiset aiheet.

Tervetuloa siis tänään Riihimäen Laurellille kahville 9.12.2014 kello 18-18.30. Ja vinkatkaapa tilaisuudesta myös ystävillekin. Kahvia ja jouluherkkuja riittää.

Mutta nyt eduskuntaa kohden Lopelta. Pimeää on, mutta kohta mennään taas valoa kohden. Jaksetaan siis vielä pieni hetki tätä ja toivottavasti luntakin hieman kohta saisimme ja sitäkin kautta valoa.

….

Ulkomaankauppa saatava vetämään –
Ja tätä kautta talous kasvuun.

Tänään tein kollegani, ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakan kanssa vierailun Hämeeseen. Riihimäellä ensin tutustutimme ministerimme yhteen upeimpaan vientiyritykseemme Joutsen Finlandiin. Yritys on upeasti selvinnyt yli laman ja taantuman ja itseasiassa laajentaa koko ajan toimintaansa Riihimäellä. Uusia työpaikkojakin siis syntyy. Joutsen on hyvä esimerkki pitkäjänteisestä ja päättäväisestä perheyrityksen työstä. Yritystä on kehitetty määrätietoisesti höntyilemättä. Ja tänä päivänä yritys on tärkeä vientiyritys ja maailmanlaajuisesti tunnettu vastuullisten untuvatyynyjen ja peitteiden valmistaja. Ja yritys elää koko ajan vahvasti ajassa myös mallistojensa suhteen ja tänään myös ministerikin osti itselleen Joutsenen untskan maailman markoilleen.

Kiitokset vielä yrityksen toiselle johtajalle Matias Kotkasaarelle isännöinnistä ja hyvistä keskusteluista. Yrityksen johtaja Eero Kotkasaari oli vierailumme aikana missäs muuallakaan kun vientimatkalla ulkomailla. Lisää siis kauppaa ja vientiä luvassa ja myös työpaikkoja.

Toivottavasti tällaisia menestystarinoita syntyy maahamme nyt myös lisää. Ja samaan aikaan meidän tulee valtiona kannustaa yrityksiä kasvuun mm. palkkaverotusta keventämällä ja muutenkin työllistämisen esteitä poistamalla. Tehtävää siis riittää ja tästä samasta tänään puhui myös EK:n johtaja Jyri Häkämieskin.

Riihimäellä sitten jatkoimme Lenitan kanssa päivää tapaamalla paikallisia yrittäjiä isomman pöydän ääressä. Samoja teemoja siellä esillä tuttujen tekijöiden kesken ja mukava oli huomata, että ei uskoa tulevaisuuteen tässä maassa ainakaan yrittäjät ole menettäneet. Mutta meiltä poliitikoilta hekin niitä tekoja nyt enemmän odottivat ja ymmärrän sen hyvin.

Illalla sitten vielä Kokoomus Kuuntelee -joulukahvit Laurellilla. Siellä myös samoja aiheita keskustelussa mutta myös muutakin. Hyvä iltahetki tuokin. Kiitos kaikille mukana olleille ja itseasiassa vielä tänään sovin Riihmäelle Jouluglögit ma 22.12. Klo 17-19. Rauhoitutaan siitä sitten joulunviettoon itse kukin ja hieman oli yhteydessä joulupukkiinkin. Jos vaikka hänkin paikalle ehtisi ja mukana myös uuden Riihimäen nuorisotiimini väkeä. Laittakaapa kalenteriinne ylös.

….

Eduskunnassa tänään keskustelussa oli Sote-laki. Aiheeseen palaan täällä vielä laajemminkin, mutta mielenkiintoista oli huomata, että mallin takaa alkaa nyt livetä jo myös keskustalaisia pois. Juha Sipilän mallin pohjalle luotu ratkaisu ei olekaan niin hyvä kuin on haluttu antaa ymmärtää. Malli on kuin keisarin uudet vaatteet. Kunnilta viedään päätösmalta ja kunnille annetaan vain valtavasti kasvava lasku pakkomaksettavaksi. Ei hyvä.

Mutta nyt vielä piipahdan pääministerin tilaisuudessa Smolnassa ja sitten kotia kohden.

Kommentit