Tänään toivotalkoillaan satavuotiaan kokoomuksen teemalla – RSS Panthers upeassa lennossa salibandyn kakkosdivarissa

Blogi, lauantaina 17.11.2018

Kokoomuksen ensimmäiset toivotalkoot järjestettiin 19.4.2008, ja niihin osallistui tuhansia suomalaisia ympäri maan. Silloinen puoluesihteerimme Taru Tujunen laittoi tuulemaan ja sai paljon aikaan. Tämän jälkeen talkoita järjestettiin sadoittain ympäri Suomen vuosien ajan ja yksittäisiä aina tänne kymmennen vuoden päähän.

Itse nostin Toivotalkoiden paluun esille kokouksissamme muutama vuosi sitten. Niistä oli monella valtavan hienoja muistoja ja ennen muuta sitä parasta yhdessä tekemistä ja talkoohenkeä. Silloin ideani Toivotalkoiden paluusta jäi hautumaan ja nyt kun Kokoomuksen täyttäessä 100 vuotta kyselimme jäsenistöltä mitä Kokoomuksen satavuotisesta historiasta haluaisitte kokea uudestaan niin esille nousi jälleen Toivotalkoot. Näin ne päätettiin palauttaa sillä Kokoomus on nimenomaan kansanliike mikä elää jäsenistöstään ja yhdessä tekemisestä.

Toivotalkoita saa järjestää kuka vain ja ne voivat olla sinun ja ystäviesi näköisiä. Myös kokoomusyhdistykset ympäri maan järjestävät tänään päivän henkeen sopivaa aktiviteettia. Tänään lenkkeillään yhdessä, ploggaillaan eli roskalenkkeillään, järjestetään haravointitalkoita ja vaikka mitä.

Toivotalkoot-toimintapäivää vietettiin ympäri Suomen lauantaina 17.11. koko päivän. Itse olin tänään Janakkalan Kokoomuksen tilaisuuteen. Kokoonnuimme Turengissa kunnantalon parkkipaikalla ja kävelimme porukalla yhteensä 100 kilometriä Lyylinlampea ympäri ja vaihdoimme kuulumiset. Me teimme siis hyvää yhdessä itsellemme!

Olipa kiva tilaisuus ja kuvia ja viestejä tullut ympäri Suomen mitä erilaisemmista Toivotalkoista. Toivo on paras moottori. Ja ei ole mitään syytä hävetä olla innostunut! Kiitos kaikille jotka olitte mukana!

….

Urheilupäivä jatkui katsomossa sitten Riihimäen Urheilutalolla. RSS Panthers kohtasi tänään Kypon. Pantterit jatkoivat puhtaalla pelillä ja hyvää peliä pojat pelasivatkin. Serkun poika Henri hyvässä iskussa jälleen ja nuori loppilainen LFT:n kasvatti vasta viisitoistavuotias Eevertti Hietanen jälleen vauhdissa. Ja Aholan Timi kovassa iskussa ja onhan Matilaisen Nikonkin peliä vaan aina niin mukava katsella. Viihdyttävä peli ja makea voitto!

Tänään kävin myös kokeilemassa kotikuntani uudet Tahdonportaat. Isokorkeella hienot leveät 78 askelta! Ei muuta kuin tikkaamaan! Ja täytyy esittää ensi vuoden talousarvioon Lopelle vielä pieni määräraha portaiden yläpään ja pururadan kuntolaitteiden uusimiseen. Sitten kelpaa juosta ja kuntoilla! Menkää kokeilemaan.

 

Kommentit