Tänään sunnuntaina kesän tai nyt jo syksyn markkinakiertue jatkuu. Tänään Riihimäen Asematapahtumassa Kokoomuksen teltalla klo 11-13. Tervetuloa mukaan!

Blogi, sunnuntaina 09.09.2012

Ja aikalailla mielenkiintoisissa tunnelmissa. Nimittäin tuorein kuntavaalien SK:n gallup varmasti sähköistää tunnelmaa. Kokoomus 25,4%, keskusta 18,2%, SDP 17% ja Perussuomalaiset 15%. Sitten vihreät 11,8% ja vasemmisto runsas 6 prosenttia.

Mielenkiintoiseksi menee. Nähdään!

Neljättä tuntia meni aikaa sitten lopulta Riihimäen Asematapahtumassa. Upea aurinkoinen sää sai väen todenteolla liikkeelle ja aikamoinen vilske oli meidän kokoomusteltallakin. Riihimäen Seudun kansanedustajana minullakin oli parhaillaan jonoksi asti juttuseuraa ja ideoita ja palautetta tuli monista eriasioista.

Tapahtumassa oli selkeästi sellaista henkeä ja fiilistä, että kokoomus tulee Riihimäellä tekemään kovan tuloksen. Ehdokaslista on jo nyt hyvä ja mukana erinomaisia uusiakin ehdokkaita ja vielä lisää tulossa. Siinä se piilee vaalivoiton siemen… Katsotaan millaiset listat muilta sitten tulee vaihtoehdoksi.

Mutta tässä muutama kuva tapahtumasta ja Facebookissa sitten lisää: Kokoomus Kuuntelee Riihimäen Asematapahtumassa 9.9.2012.

Palaan päivään vielä iltasalle kun kotiin ehdin.

Nyt päivä ja iltakin jo nautittu syksystä ja huomisen kunnanhallituksen asiat käyty läpi jne. Lupasin lyhyesti päivään vielä palata. Ajattelin että muutama sananen on paikallaan siitä mistä tänään puhuttiin. Yksi isoin keskustelun aihe oli vanhuspalvelulaki. Paula Risikon johdolla aikanaan liikkeelle laitettu ja nyt myös viimeistelty vanhuspalvelulaki on otettu hyvin vastaan. Tänäänkin muutamakin eri pariskunta tuli kiittelemää mm. sitä, että uusi laki takaa pariskunnille oikeuden yhteiseen elämään myös ikäihmisenä ja silloin kun tarvitaan enemmänkin hoitoa. Ja kiittivät myös siitä, että emme antaneet periksi demarien halulle leikata kotihoidosta ja omaishoidontuesta. Oli helppo todeta, että olen samaa mieltä. Nyt paketti aikalailla sellainen miksi sen aikanaan keskustan kanssa suunnittelimme edellisessä hallituksessa ja saamme lisää henkilökuntaa vanhuspalveluihin, mutta myös vahvan takuun siitä, että myös hoitoa saa kun sitä tarvitsee.

Ihana oli myös yksi rouva joka tuli tänään varta vasten kiittämään keliaakikkojen ruoka-ainekorvausväännöstä. Sanoi pahoittaneensa mielensä yhden kirjoitteluista. Itse totesin, että eipä kannata. Sellaisetkin huutelut kuuluvat politiikkaan ja tässä työssä tärkeintä on se, että tehdään ja saadaan aikaan. Nyt budjettiriihessä Jutta Urpilaisen johtaman valtiovarainministeriön esitystä muutettiin ja keliaakikkojen ruoka-ainekorvaukseen tehdään sen historian ensimmäinen korotus. Hieno juttu ja tyytyväinen oli tämäkin rouva. Ei kuulemma itsellä keliakiaa ole, mutta tyttären lapsilla ja ymmärsi asian hyvin.

No tottakai keskustelua riitti myös Euroopan taloudesta. Aika hyvin ihmiset ovat nähneet lehtikirjoittelujen ja soinilaisten mekastuksen yli tilanteen todellisen vakavuuden. Ja myös sen, että jos emme nyt mitään tekisi vaan vetäisimme letkut vain irti ja katsoisimme mitä Euroopassa tapahtuu niin tilanne olisi Suomessakin aivan erilainen. Työttömyyttä ja konkursseja ainakin alkuun. Mutta monta hyvää keskustelua tästäkin.

Ja myös peruskoulusta ja lukiosta riitti juteltavaa nuorten kanssa kuin myös Riihimäen jäähallistakin. Lupasin kannustaa kokoomuslaisia hankkeen taakse. Toivottavasti se nyt etenee Riihimäen valtuuston budjettikäsittelyssä. Lupasin, että sen jälkeen viemme asiaa eteenpäin kyllä Valtion Liikuntaneuvostossakin valtionosuuden suhteen. Lobataan nyt ja katsotaan mitä Riihimäki päättää kuntatasolla.

Mutta siinä nyt muutama sananen päivästä. Huomenna sitten tiukka päivä Lopen asioita. Kunnanhallituspäivä ja paljon muuta. Kalenteri kivasti pullollaan.

 

Kommentit