Kaunista syksyä.

Blogi, lauantaina 08.09.2012

Tällaisia kauniita syyspäiviä ei aina meinaa muistaakaan. Upea auringonnousu ja nyt pikkuhiljaa kellastuvat lehdet kimaltevat auringonpaisteessa. Hyvä päivä Riitallekin. Onnea suuresti ja kiitos.

Tänään tiukan työviikon ja työmatkan jälkeen vapaapäivä. Katsotaan mitä keksitään. Ja huomenna sitten Riihimäen Asematapahtumassa perinteen mukaan omien kanssa kampanjoimassa kuntavaaleja kohden. Kuinkahan mones kerta jo siellä ollaan. En edes muista. Mutta aina upea tapahtuma ja toivottavasti sinäkin ehdit mukaan.

Nyt lauantaita. Aamuposti ja Hämeen Sanomat lukuun.

Riihimäen jäähalli.

Aamuposti kirjoitti tänään aamulla kaupungin toisesta jäähallista. Hallia on suunniteltu pitkään ja jo kerran viime kaudella annoimme sille Valtion Liikuntaneuvostosta valtion avunkin. Silloin hanke jäi laman säästökuritukseen ja siirtyi tulevaisuuteen ja nyt lehden mukaan kaupunki suunnittelee hallin rakentamista ensi vuonna 2013. Jutussa mainittiin minutkin yhtenä hallin puolestapuhujana ja lupaan olla sitä jatkossakin. Jos kaupunki nyt päättää hallin ensi vuonna rakentaa niin teen kaikkeni, että saamme sille myös tuon täyden valtion avun VLN:ssä. Minusta maailmanmestareiden Jukka Jalosen ja Janne Lahden kotikaupunki ja sen uudet pelaajat ja junnut hallinsa ansaitsisivat. Mutta ensimmäinen päätös tarvitaan kaupunginvaltuustolta ja sen jälkeen voin itse ryhtyä työhön asian eteen.

Ensi vuonna toivottavasti Hämeenlinnankin Pullerin uuden Palloiluhallin paperit on kunnossa. Tältä vuodelta valtionapu meni ohi kun papereita ei oltu toimitettu hakemuksen liitteeksi. Hankkeelle siis jo tänä vuonna hämeenlinnalaiset poliitikkojen toiveiden mukaan esitin VLN:ssä valtiontukea ja se oltaisiin saatukin, mutta virkamiesten paperisotku siirsi hanketta. Onneksi ”läänin” jaossa kuitenkin saatiin hieman rahaa alueen sporttiasioiden kehittämiseen ja uskoisin, että ensi vuodelle tulemme valtiontukea esittämään jos paperit on nyt kunnossa. Ja toisena hämeenlinnalaishankkeena esillä varmasti vasemmistoliitonkin eduskuntaryhmän ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen tukema Olympialaisten uimalan remontti. Ja pienempänä alueellisena hankkeena toivon myötä tuulta myös Aulangon Maneesille. Toivottavasti kaupunki ja sen päättäjät avittavat sitäkin hanketta nyt eteenpäin.

Mutta sporttiin panostetaan paljon ja rahaa saamme ensikin vuonna yhä lisää jakoon. Ja olen varma, että jokainen liikuntaeuro tulee enemmän kuin tarpeeseen.

Ensi viikolla palaveeraamme urheilun jättihankkeesta eli Iitin Kymiring Moottoriratahankkeesta ja katsotaan miten sen edennyt. Ensimmäiset sitoumuksethan valtion taholta saimme jo tehtyä viime kaudella ja nyt hanke etenemässä. Toivottavasti ruutulipulle asti aina. Siihen palaan ensi viikolla.

Pidetään vauhtia. Vierivä kivi ei sammaloidu.

….

tavallisia.fi

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö lupasi kampanjassaan ryhtyä aidosto töihin paremman Suomen hyväksi. Sitä tarkoitti, että presidentti on Suomella töissä. Yhtenä tärkeimpänä asiana hän nosti esille nuorten kasvavan pahoinvoinnin maassamme ja lupasi tarttua osaltaan toimeen nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. 

Syntyi ennätysvauhtia laaja-alainen ruohonjuuritason arjen ammattilaisten ryhmä missä ryhdyttiin miettimään niitä pieniä tekoja joilla asioita voitaisiin saada parempaan malliin kodeissa, kouluissa, kylillä, kaupungeissa, assoilla ja kaikkialla. Siis sellaisia arjen juttuja jotka itse siellä kentällä työtä tekevät ja vanhemmat ovat havainneet haasteiksi ja mitä muuttamalla voitaisiin helposti ottaa askelia tässä arvokkaassa työssä eteenpäin.

Perjantaina Presidentti Niinistön johdolla toiminut ryhmä julkisti sitten ensimmäisen työkalupakin. Presidentti vieraili Helsingin Jakomäen koululla ja siellä esiteltiin tavallisia.fi -verkkosivusto ja Ihan tavallisia asioita -toimintavihko. Paketit joilla nuorten arkeen voisi hyvin puuttua ja avittaa.

Presidentti totesi, että ”olemme etsineet sellaisia keinoja, joilla on merkitystä ja joiden tekeminen ei vaadi erityistä ammattitaitoa. Eivät ne ole yllättäviä tai ihmeellisiä asioita, mutta yksi – satunnainenkin – teko voi olla merkitsevä”

Kannattaa kurkata www.tavallisia.fi.

Juuri tällaisia arjen oivalluksia pieniä juttuja tarvitaan.

 

No mitäs sitten jo tänään… Aivan, hieman hämmennyin kun törmäsin netissä ryhmään missä väheksytään ja pilkataan tavallisia.fi-kampanjan työtä nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Eniten yllätyin siitä, että ryhmässä on aikalailla merkittävissäkin asemissa olevia henkilöitä. Itse toivoisin tällaisia nimiä ja vaikuttajia aidosti mukaan tekemään työtä nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi ja nuorten auttamiseksi. Naureskelemalla ei näissä asioissa saada aikaan ainakaan mitään hyvää.

Tavallisia.fi -kampanjassa kuitenkin mukana MLL, Lastensuojelun Keskusliitto, Pelastakaa Lapset, Väestöliitto ja Suomen Vanhempainliitto. Ehkä heidän työtään osa ei arvosta ja katsoo aiheelliseksi naureskella ja pilkata järjestöjen työtä lasten, nuorten ja perheiden hyväksi.  

Surullista.

Kello 21.29 ja mukava vapaapäivä takana. Iltapäivällä vielä ystäväpariskunnan lapsen ristiäisissä ja täytyy sanoa, että on Riihimäen seurakuntaa onnistanut. Hyvä pappionni. Vasta viidettä päivää seurakunnassa toimiva uusi rippikoulupappi oli kertakaikkisen hyvä. Kaunis puhe, ihana asenne ja tunnelma, ja lämminhenkinen kokonaisuus. Suosittelen kyllä ehdottomasti.

Mutta nyt vapaa ilta kotona. Jos vaikka ihan sohvalle pötkölleen. Huomenna sitten Riihimäen kokoomuslaisten kanssa Kokoomus Kuuntelee -teltalle Asematapahtumaan. Nähdään siellä aamupäivästä.

 

Kommentit