Tänään sen teen. Äänestämään heti aamusta. Ja ääneni saa presidenttiehdokkaista Sauli Niinistö.

Blogi, torstaina 12.01.2012

Ennakkoäänestys alkoi jo eilen, mutta silloin tiukka metsäpäivä ja elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen Lopen vierailu täytti kalenterin niin täyteen, että yrityksistä huolimatta kansalaisvelvollisuuden täyttäminen jäi täksi päiväksi. Parempi kuitenkin tänään kuin ei milloinkaan.

Eilen saimme jo ensimmäisiä tietoja ennakkoäänestyksestä ja aikalailla samanlaisella tahdilla äänestäminen alkoi kuin kuusi vuotta sittenkin. Hieman laimeammin, mutta samoissa kuta kuinkin. Eilen myös lehdissä oli kirjoituksia, että peli saattaisi kuitenkin ratketa jo ensimmäisellä kierroksella. Se olisi huikea juttu, mutta kyllä me olemme varautuneet koko ajan siihen, että toinenkin kierros tulee. Nyt vain tehdään oma työ mahdollisimman hyvin ja katsotaan mihin se riittää.

Eli kaikki vain äänestämään ja tehdään siitä totta.

Itse täytin viimeiset vapaapäivät tänään Sauli Niinistön kampanjalla vaaleihin asti. Nyt ei siis todellakaan lepäillä ja jarrutella vaan tehdä yhdessä työt hyvin loppuun asti. Siis matkaan jälleen.

Kello 20.37 ja tässä odotellaan Ylen Suuren vaalitentin alkua. Alkuu peli saada jo erikoisia tai oikeastaan tuttuja piirteitä. Tänään SAK hyökkäsi jo kovalla otteella Sauli Niinistön kimppuun. No muistissa on hyvin heidän ”Oiva Lothander” -mainokset ruualla leikkimisestä ja muusta. Mutta näyttää siltä, että mitään ei ole opittu. Ei edes siitä, että SDP:n ja Vasemmistoliiton kannatus on ammattiyhdistysliikkeissä rapissut ja kannatusta on tullut kokoomukselle ja perussuomalaisille. Onneksi me osaamme itsekin ajatella.

Ei välitetä AKT:n, Pro:n ja muiden kampanjoista. Tehdään me työmme hyvin ja katsotaan mihin se riittää. Siis me kaikki jotka olemme Suomella töissä. Opiskelemassa, työtä hakemassa, töissä tai työmme jo tehneinä. Me kaikki olemme Suomella töissä ja niin kuin Niinistö sanoo työllä Suomi elää.

Tämänkin innostamana tänään aamulla kävin äänestämässä. Lopen kunnantalolla kirjoitin lappuuni numeron kuusi ja odotan jo aikaa kun maassamme on uusi presidentti. Aikamoinen kuhina olikin Lopen ennakkoäänetyspisteessä ja kaupalla tehty ovensuu-kysely lupaili aikailla hyvää täällä Lopellakin.

Päivä tänään Lopella ja Riihimäellä. Riihimäen Niinistö Cafella jälleen ja muutama juttukaverikin tuli varta vasten tapaamaan. Mutta mahtui päivään kampanjoinnin lisäksi myös yksi yritystapaaminenkin. Parisen tuntia neuvottelua Riihimäellä suuren toimijan kanssa ja toivotaan, että se tuottaa tulosta. Kyse isosta asiasta.

Mutta nyt hetki aikaa – teevesi kiehumaan – ja sitten presidenttitentin pariin.

 

 

Kommentit