Tänään olympiavoittaja Tapio Korjus laittoi rintaani Liikunnan ja Urheilun Ansioristin – Nöyrän kiitollinen ja otettu

Blogi, keskiviikkona 12.06.2019

Olympiavoittaja ja Valtion Liikuntaneuvoston puheenjohtaja Tapio Korjus kiinnitti tänään sinisen pukuni rintapieleen Urheilun Ansioristin.Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu vuodesta 1947 ja tänä vuonna ansioristin kultaisena saivat muun muassa olympiavoittaja Pertti Ukkola, painivalmentaja Toivo Sillanpää, olympiamitalisti Juha Hirvi, jääkiekkovalmentajat Hannu Aravirta, Hannu Jortikka ja Alpo Suhonen, entinen jääkiekkopuolustaja Timo Jutila, muodostelmaluisteluvalmentaja Anu Oksanen, selostajalegenda Anssi Kukkonen sekä emeritusprofessori Kimmo Suomi.

Mitalin myöntänyt nyt jo tehtävän seuraajalleen jättänyt urheiluministeri Sampo Terho totesi, että ”myöntäessään ansiomerkkejä ministeriö haluaa tällä tavoin osoittaa arvostusta sille työlle, jota ansiomerkkien saajat ovat suomalaisen liikunnan ja urheilun eteen tehneet seurojen ja liittojen hallituksissa, valmentajina, huoltajina ja urheilijoina.”

Itse en ollut urheilullisesti lahjakas, mutta pääsin kuitenkin isäni kautta mukaan Lopen Laakan pesäpallotoimintaan. Kiitollinen olen Vellulle (Veli-Pekka Halonen), Jussille (Juha Lehtolalle), Killille (Ari-Pekka Lehtolalle) ja koko joukkueelle. He ottivat minut nuorena poikana mukaan ja sitten sain toimia niin pelinjohtajana kuin tuomarinakin. Myöhemmin sitten Lopen Laakan ja RSS Laakan salibandy piti pitkään mukanaan. Sen jälkeen isoon osaan tuli moottoriurheilu ja omana lajina ratsastus. Sydän sukkii tänään siis erityisesti hevosvoimille, mutta urheilulle yleensäkin.

Pian siis kaksikymmentä vuotta olen saanut ratsastaa. Kiitos Heipelle (Heini Armiselle), että aikanaan vei minut upean lajin ja hienon harrastuksen pariin Vaahtermäellä. Kiitos Minna, Jallu ja Tintti. Moottoriurheilu oli sitten myös  pitkään työni yritykseni Oy TeeHoo Ltd:n kautta ja tänä päivänä intohimo ja harrastus.

12 vuotta olen saanut olla urheilun ja liikunnan yhdessä tärkeimmässä pöydässä Valtion Liikuntaneuvostossa. Nyt sen varapuheenjohtajana ja aiemmin mm. vetämässä sen rakentamispuolta. Täällä isossa roolissa ovat olleet omassa työssäni esteettömyys ja se, että liikunta kuuluu kaikille, huomaamaton arjen liikunta, liikunnan saavutettavuus ja nousevat ja myös pienemmät lajit ja liikunnan tasa-arvo. Olen iloinen, että tänä aikana olemme saaneet myös valtion tukien piiriin moottoriurheilun rakentamisen, ratsastusmaneesien rakentamisen ja myös esimerkiksi agilityn tunnustetuksi urheilulajiksi. Juttuja joita olen ollut tekemässä. Ja lupaan, että työ jatkuu huomennakin.

Tämän ansiomitalin haluan omistaa ennen muuta isälleni, joka otti minut mukaan pesistoimintaan, Vellulle, joka vahvisti, kannusti ja tuki minua, Jounille, joka opetti järjestötoimintaa, Salmisen (Arminen) Heinille joka löysi minulle oman urheilulajin ja antoi mahdollisuuden kokea liikunnan riemua ja myös vähän kisaamisen ja voittamisenkin tuntua ja Pulkkisen Timolle, joka avasi tieni motorsportin pariin. Ja kaikille, jotka olette tällä matkalla kanssani työtä liikunnallisemman Suomen eteen olleet tekemässä. Vaikka merkki ei rinnassa, joka päivä olekaan niin sydämessäni se on.

 

 

Kommentit