Tänään olen tavattavissa Hämeenlinnan Kuukausimarkkinoilla 4.9.2012 klo 12-13.00 Hämeenlinnan Kokoomuksen teltalla. Tervetuloa mukaan! Paikalla myös paljon uusia kokoomuksen kunnallisvaaliehdokkaita!

Blogi, tiistaina 04.09.2012

…..

Pienen 8-vuotiaan tytön julmakohtalo on ollut monissa keskusteluissa esillä viime päivinä. Valitettavasti tästä tytöstä puhutaan vasta nyt – aivan liian myöhään. Häntä ei enää puheet tuo takaisin. Hänet vei läheisten väkivalta – tosin ikuiseen rauhaan.

Mutta nyt on syytä keskustella siitä miksi näin pääsi käymään. Miten hyväksi mainostettu suomalainen hyvinvointiyhteiskunta voi pettää tällä tavalla? Sitä pitää nyt miettiä ja toivottavasti kaikilla mahdollisilla tasoilla on nyt itsetutkiskelunkin paikka. Olemmeko tehneet sen kaiken mitä voimme? Teimmekö sen kaiken mitä olisi pitänyt tehdä?

Tytön kohtelusta oli tehty lukuisia lastensuojeluilmoituksia, mutta niistä huolimatta tytön kohtalo oli väkivaltainen kuolema. Tytöstä oli tehty lukuisia lastensuojeluilmoituksia ja hänet oli otettu jo huostaan, turvaan. Mutta jostain syystä pieni puolustuskyvytön lapsi palautettiin vain paria kuukautta ennen kuolemaansa isälleen. Nyt isää ja tämän naisystävää syytetään murhasta, pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta.

Nyt lastensuojelun toiminta on menossa esitutkintaan. Joku on pettänyt ja pahasti ja hyvä, että se tutkitaan vaikka ei se tyttöä enää takaisin tuokkaan.

Mutta tarvitaan myös itsetutkistelua eduskunnassakin. Aiemmin jo uudistimme peruskoulun oppilashuoltotyöryhmien jäsenten keskinäistä tiedonkulkua ja tiedonsaantioikeutta ja -velvollisuutta. Mutta nyt on tarpeen mietti tarvitaanko lainmuutosta myös muiden toimijoiden tiedonkulun ja vastuiden selkeyttämiseksi. Pysähtyykö tieto johonkin lain kohtaan? Jääkö vastuut epäselviksi? Tämä on nyt syytä selvittää ja toivon, että se tehdään myös lainsäädännön näkökulmista pian. Olen itse valmis viemään asiaa eduskunnassa eteenpäin jos muutokset eivät muuten etene.

Mutta tämä kaikki tehdään nyt vasta. Liian myöhään. Se ei tuo tyttöä takaisin heille jotka häntä oikeasti rakastavat. Mutta toivottavasti tällaisilta tragedioilta voimme tulevaisuudessa välttyä. 

Herätys suomalainen hyvinvointiyhteiskunta. Täällä voidaan pahoin.

 

Hämeenlinnan Kuukausimarkkinat.

Vipinää riitti torilla tänäänkin. Kokoomusteltalla oli ehdokkaitamme hyvin koko päivän ja paljon myös kaupunkilaisia. Vaikka itse tällä kertaa mainostin visiittiäni vain Facebookissa ja täällä kotisivuillani niin tälläkin kertaa useampi tuli tapaamaan varta vasten. Kiva huomata, että näitä sivuja seurataan ja onhan se totta, että kun täällä blogia käy päivittäin lukemassa 500:sta monena päivänä jopa yli 1000 lukijaa niin siinä porukkaa riittää. Tänään keskusteluissa vanhuspalvelulaki, josta saimme runsaasti kiitosta. Meitä kiiteltiin ennen muuta siitä, että estimme suunnitellut leikkaukset kotipalveluun ja omaishoidon tukee. Olikin helppo todeta, että meille henkilöstömitoituksen lisäksi tärkeää oli se, että saamme toimimaan koko hoito- ja hoivaketjun ja ennen muuta sen, että lakiin saadaan selkeä kirjaus ikäihmisten oikeudesta hyvään ja tarvitsemaansa hoitoon. Hieman toki yllätyin miten paljon ihmiset aiheesta tiesivät ja osasivat julkisuuspelin takaakin kiittää oikeaa puoluetta.

Toki keskusteluissa oli myös Euroopan talouskriisi ja paikallisia asioita kuten mm. Lammin koulukuljetukset ja Janakkalan Turenginkin asiat. Mukava, että moniin asioihin myös minulta kysytään neuvoa ja ajatuksia ja mielelläni autankin.

Mutta päivä siis tänään Hämeenlinnassa ja kotipöydän ääressä. Paljon saatiin aikaan ja muutama uusi ehdokaskin ja muutama soittorinkiin vielä sovittiin. Tsemppia alkaa kummasti nousta kun vaalit vaan lähestyy.

Torilta sitten lounaan kautta Ylen Politiikan Puhemyllyyn missä tänään keskustelimme tuosta pienen 8-vuotiaan tytön kohtalosta ja siitä miten niin saattoi päästä käymään. Lisään loppuviikosta linkin tänne blogiini tuohon radiokeskusteluun kunhan Radio Häme sen sivuilleen saa muokattua.

Mutta huomenna sitten työmatkalle kolmeksi päiväksi Venäjälle. Aamulla ennen neljää lähtö eli nyt luovutan tältä päivältä. Facebookissa muuten lisää kuvia tältäkin päivältä. Tässä linkki kuvakansioon: Hämeenlinnan Kuukausimarkkinoiden tunnelmia.


Kommentit