Tänään ehdit vielä äänestämään ennakkoon huomisen parempia terveyspalveluita

Blogi, tiistaina 18.01.2022

Ennakkoäänestys jatkuu vielä tänään!

Ja päättyy illalla 18.1.2022. Viimeinen päivä siis mahdollista äänestää ennakkoon. Äänestää samalla parempia sosiaali- ja terveyspalveluita, mutta myös arjen turvaksi, parempia palo- ja pelastuspalveluita, ennakkoon. Vain annetut äänet lasketaan.

Ennakkoäänestys on siis sujunut rauhallisesti. Eilen illalla aluevaaleissa oli annettu noin 753 000 ääntä eli äänestysaktiivisuus oli 19,2% illansuussa. Edes 40% äänestysaktiivisuuteen pääsy vaatisi siis vielä 817 000 äänestäjää ja edes kohtuullinen 50% äänestysaktiivisuus peräti 1,2 miljoonaa äänestäjää lisää. Pahalta siis näyttää ja jos äänestysaktiivisuus jää alle 50% eli alle puolet kaikista äänioikeutetuista äänestäisi niin alkaisi keskustelu nopeasti koko vaalien oikeutuksesta ja legitimiteettistä.

Eli huolehditaan me, että äänestysuurnat täyttyvät ja lähdetään äänestämään. Tänään tiistaina 18.1.2022 ennakkoäänestyspaikat ovat vielä avoinna ja sitten seuraavan kerran äänestämään pääsekin vasta varsinaisena vaalipäivänä sunnuntaina 23.1.2022.

Äänestetään siis jo tänään huomisen parempia palveluita.

Ja äänestetään, jo tänään huomisen jonot historiaa.

Tänään illalla OmaHäme 2022 Facebook Livessä vieraana Tiina Seppälän kahvipöydässä on vanhustenhoidon ammattilainen, Hyvinkään Veteraanitalon toiminnanjohtaja Eeva Pyhälammi. Illalla kello 18.00 FB:n puolella siis puhumme mitä on hyvä vanhustenhoito tänään ja huomenna. Tervetuloa siis linjoille!

….

Kello 22.27 ja mukava ilta takana. Ehdin vielä MTV3:n vaalitentinkin kuuntelemaan ja täytyy kyllä sanoa, että tyytyväinen täytyy tuosta meidän puheenjohtajasta olla. Realistinen ja vastuullinen, mutta myös välittävä ja konkreettinen. Nythän näissä tenteissä tuntuu suurin ongelma olevan se, että suuria lupauksia kyllä riittää, mutta toinen asia onkin, että riittääkö rahat.

Myös illan OmaHäme 2022 Facebook Live onnistui hyvin vaikka Eeva jäikin sairastumisen takia pois. Saimme mukaan hoivakodinjohtaja Johanna Toivosen ja sen myötä enemmän kuin hyvän keskustelun vanhustenhoidon nykytilasta ja tulevaisuudesta. Iso kiitos siis Johannalle ja illan vetäjälle Tiina Seppälälle. Huomenna sitten livessä mukana Elisa Hyvärinen, torstaina OmaHäme Livessä paloesimies Tero Kupiainen ja perjantaina olemme Ypäjällä Lotta Saarenmaan ja keskustelussa miten alueuudistuksessa käy pienten kuntien ja palveluiden.

Tänään myös päättyi ennakkoäänestys. Äänestysprosentti todella vaatimaton 26,3% ja näyttää siltä, että tätä menoa koko vaalien äänestysprosentti sunnuntaina voisi jäädä johonkin 40-43% luokkaan? Ja jos näin käy niin se voisi hyvin nostattaa keskustelun koko aluevaalien legitimiteetistä. Toivotaan, että vähintään yli 50% mennään kuitenkin.

Kommentit