Talvipäivistä parhain.

Blogi, sunnuntaina 31.03.2013

Tänään on tarkoitus suunnata Loppijärvelle. Sääkin näyttää meitä suosivan ja tästä on siis mahdollista tehdä talvipäivistä parhain. Eilen ostin Lopen Lankalauantain Markkinoilta vielä muutaman uuden linnunpöntönkin ja ne myös tarkoitus tänään laittaa paikoilleen. Ja vielä tuossa huhtikuun alussa tulemme tekemään lisää pikkulinnuille koteja Erälopen perinteisessä Pönttöpäivässä. Tänä vuonna mukana Erälopen kanssa on pönttöjä tekemässä tutut tekijät Kanta-Hämeen Lintutieteellisestä yhdistyksesta ja tällä kertaa myös Lopen kunta on mukana. Tarkoituksenamme hieman pöntöttää kotikunnan puistoja ja lähimetsiäkin. Tervetuloa siis mukaan yhteisiin pönttötalkoisiin.

Tänään kuitenkin minä poika nautin vapaapäivästä. Eilinen HPK:n tappio Bluesille harmittaa vielä, mutta huomenna se harmistus pyyhitään pois Espoon Matinkylässä. Mestaruus jälleen kerholaisille katkolla. Mutta sitä ennen nautitaan tästä kevään päivästä. Kellot on käännetty nyt kesäaikaan ja se nopeuttaa kevään tuloa kummasti. Valoa ainakin illoissa tulee piisaamaan.

Lehdet ovat pöyritelleet kehysriihen päätöksiä.

Minusta nyt on syytä ihan rauhassa katsoa mitä yhdessä päätetty kokonaisuus valmistelun pohjalta tarkoittaa. Päälinja on valittu ja sen on allekirjoittanut kaikki kuusi puoluetta ja sitä ei muuteta. Mutta tottakai päätös tarkentuu vielä yksityiskohdiltaan tarvittaessa kun se muutetaan laintasolle. Mutta isoa linjaa ei enää muuteta. Se on nyt tuulee huutelua.

Mutta ymmärrän sen, että on mahdollista vielä katsoa esimerkiksi pienten osakesäästäjien tilannetta ja sellaisia.  Tärkeintä nyt tässäkin koko ajan pitää mielessä taloutemme tasapainottaminen ja myös se, että kaikki tehdyt ratkaisevat tukevat suomalaista työtä ja työllisyyttä.

On tosin valitettavaa, että vasemmistossa nyt ei oman puheenjohtajan Paavo Arhinmäen yhdessä sopima linja saa tukea omilta rivijäseniltä. Mutta katsotaan nyt miten he saavat oman pakettinsa kasaan. Nauttiiko Arhinmäki vielä oman puolueensa jäsenistön tukea ratkaisujensa kanssa vai ei. 

Sen sijaan SDP:n riveistä tulevan jupiman jättäisin nyt vain omien rivien mielistelyksi. Veroratkaisut kuitenkin valmistellaan SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen johtamassa Valtiovarainministeriössä ja varmasti demareilla on ollut paras tieto ja kaikki tieto käytettävissään riihipäätöstä tehtäessä. Ja onhan puolueen taustavaikuttaja Mikael Jungner vahvasti viestittänyt, että oli nimenomaan SDP:n tahto. Nykypäivässä Jungner totesi, että ”yhteisöveron merkittävä alentaminen oli myös SDP:n tavoite”. Eli SDP:n soraäänet ja niitä tukevat kansanedustajaäänet ovat siis vain omien rivien silittelyä. Iso linja on SDP:n johtaman VM:n valmistelema ja faktat on ollut hyvin tiedossa.

Meidän Ben Zyskowicz on antanut myös tuen isolle linjalle. Zyskowicz pitää ”veropaketin uudelleen avaamista mahdollisena”, mutta ”osinkoverouudistuksen päälinjat on sovittu”. Näin pitää ollakin, mutta yksimielistä kuuden puolueen tekemään ratkaisua voidaan vain muuttaa kuuden puolueen yksimielisillä ratkaisuilla.

Jos siis pakkaa avataan niin varmasti tulemme katsomaan myös sen, että piensäästäjien osinkoverotuksen mahdollinen kiristyminen uudelleen arvioidaan. Yhtä palasta paketista ei siis voida muuttaa jos ei samalla voida tarkastella kaikkea.

Juna kulkee ja katsotaan kuinka monella vaunulla…

Kello 20.32. KORJAUS YLEN UUTISIOINTIIN!

Ylen TV Uutiset kertoivat tänään illansuussa, että olen esittänyt piensijoittavien verotuksen kiristämistä edelleen. Näin en ole esittänyt. Sen voi jokainen jo lukea aamuisesta blogistanikin. Olen siis todennut, että jos veropaketti nyt vielä avataan niin silloin pitää tarkastella myös sitä, että piensijoittajienkaan verotus ei tule liian kovaksi. Suomalaisia kannattaa siis minusta kanustaa omistamaan suomalaisia yrityksiä ja osallistumaan sitä kautta työpaikkojen pelastamiseen ja uusien luomiseen.

Nyt puoli ysin uutisissa kommenttini oli oikein ja kerrottiin juurikin tuo mitä aamulla täällä kirjoitin. Mutta nyt malttia ja jäitä hattuun. Katsotaan valmistelu huolella läpi ja tehdään korjauksia jos tarpeen.

….

Mutta upea lomapäivä tai vapaapäivä takana. Nautittu järvellä ja nautittu metsässä. Elämän parhaita päiviä. Muutama kuva kertokoon tästä päivästä.

 

Kommentit