Talviklassikon aikaan.

Blogi, perjantaina 08.02.2013

Tänään kotikunnassani Lopella palaamme jäille. 90-luvulla pelasimme Lopen luonnonjäällä legendaksikin muodostunuttta LHL-jääkiekkosarjaa. Loppi Hockey League oli puulaakisarja missä pelattiin kaveriporukoilla jääkiekkoa omana sarjana tosissaan, mutta hymyssä suin. Kaukalossa nähtiin Kaakkomäki Avalanche, Perintömäki Penguins, Loppijärvi Islanders, Hevosoja Hurricanes ja myös Kormu Kings jne. Ja joukkueissa loppilaisia ja Lopelta lähtöisiä kavereita ja muutamia kavereiden kavereitakin. Parhaalla kaudella taisi joukkueita olla mukana viisi.

Tänään TOP-Klubi-kavereitteni kanssa Olli Kytömäen, Kimmo Koukun ja Petri Niemen kanssa marssitamme LHL:n jälleen kaukaloon. Tämä on Lopen Talviklassikko ja kaukalossa vuoden 1995 joukkueet ja pelaajat. Luvassa siis varmasti hauska ottelu joka alkaa kello 18 aikaan Lopella. Aikanaan muuten Iltalehtikin teki ison aukeaman kokoisen jutun LHL:stä. Se kertoo osaltaan siitä mistä ja millaisesta jutusta oli silloin joskus kyse.

Upeita muistoja LHL:stä ja myös TOP-Klubin Marski Selviytysmisseikkailuista, Loppijärvi Happeningeistä ja pöytäjääkiekko- ja sisäpeliturnauksista. Niistä ajoista olen kiitollinen ja tiedän, että en tässä olisi tänäänkään ilman TOP-Klubia ja tätä yhteistyä porukkaamme ja sen hyvää yhteishenkeä.

Tervetuloa siis Lopelle tänään perjantaina 8.2. kl0 18 katsomaan Talviklassikkoa Kaakkomäki Avalanche – Perintömäki Penguins.

Mutta ennen iltaa vielä tiukka työpäivä Arkadianmäellä edessä. Aamusta ylimääräinen puolustusvaliokunnan kokous Atalanta-casen ympärillä ja sitten ympäristövaliokuntaa, ulkoasiainvaliokuntaa ja täysistunto kello 13. Nyt mennään niin riittää tunnit paremmin.

Niin ja kun jotenkin tuntuu, että eduskunnassakin sellainen hauku kaveria henki nykyisin aika vahvana niin ehdotan, että ottaisimme sielläkin käyttöö Kehu Kaveri Seläntakana – kampanjan. 

Itse aloitin eilen ja mun kehut menivät eilen kollegalleni keskustan Seppo Kääriäiselle. Häntä ilo salissa ja valiokunnissa kuunnella. Osaava ja pohtiva tekijä ja taitava poliitikko. Eri mieltäkin voi olla ja senkin voi tedä fiksusti ja asiallisesti. Selän takana -kehut siis Kääriäiselle.

Tänään Kehun kaverin seläntakana ja kehun menee kollegalleni, vasemmistoliiton Martti Korhoselle. Hänen kanssaan olen saanut tehdä työtä ympäristövaliokunnassa ja siinä puheenjohtaja jolle nostan hattua. Asiat hanskassa, hanskat kädessä ja tulosta syntyy ja vielä hyvällä hengellä ja hymyssä suinkin vaikka vaikeaakin olisi. Kehut siis Maralle.

Ota sinäkin haaste vastaan ja kehu tänään työkaverisi seläntakana 🙂

Eduskuntaviikko päätökseen. Aikamoinen lumimyräkkä kotimatkalla ja autoja paljon penkoissa ja kylkikyljessä. Olkaapa siis varovaisia jos tielle vielä lähdette.

Mutta eduskunnassa asiat tänään hyvin eteenpäin ja myös Atalanta-asiassa löytyi hyvä henki puvissa. Asia etenee nyt. Mutta palaillaan siihen.

Nyt hetki aikaa kotona ja illalla kaukalolle. Lunta tulee kuin vanhaan hyvään LHL-aikaan konsanaan.

LHL:n Talviklassikko onnistui. Huikea tapahtuma ja vaikka lunta ensimmäisessä erässä tupruttikin niin toisaalta sehän sen talviklassikon osaltaan teki. Väkeä paljon mukana ja hyvä ja reilu peli. Kaakkomäki Avalanchelle 1995 vuoden tapaan voitto ja illalla jo päätimme, että tästä yhdestä muistelomatsista tehdään nyt jokavuotinen perinne. Kiitos kaikille! Palaan huomenna vielä hieman tapahtumaan ja tunnelmiin kuvin ja sanoinkin.

 


Kommentit