Talvikki -talvitapahtuma ja keväänmerkkejä.

Blogi, sunnuntaina 09.02.2014

Pakkaspäivien jälkeen plussapäivät tuntuvat jo tuovan luoksemme keväänkin ensimerkkejä. Aamulla ulkona linnut jo laulelivat ihan eri tavalla ja iltapäivällä aurinkokin näyttäytyi ja lämmittikin jo. Tänään vietettiin Riihimäen Metsästysmuseolla perinteistä Talvikki-tapahtumaa. Vuosi toisensa jälkeen tapahtuma kasvattaa suosiotaan ja onkin tänä päivänä yksi parhaista koko perheen talvitapahtumista. Tänäänkin nuotio roihusivat ja lettuja paistettiin. Ja pari upeaa hevosta rekien kanssa toivat talvitunnelmaa tähänkin päivää. Ja totta kai poniratsastusta ja koirakärryjä. Ja paljon muuta satutuokioista ja Metsästysmuseon avoimista ovista lähtien. Kalervo Viitanen tuttuun tapaansa juonteli ja johdatteli päivää ja rakensi hienoa tunnelmaa. Ja saimmehan taas raitista ilmaakin.

Nyt iltapäivällä Sotshin pariin. Enni Rukajärvi avasi upeasti mitalitilimme hopealla. Juuri sellaista menoa ja riskinkinottoa mitä arvokisaissa odotetaan. Eli hieman aina ylitetään itsemme. Onnea siis vielä Ennille ja katsotaan jos sitten vaikka Kaisa Mäkäräinen jatkaisi mitaliputkea.

Kello 22.23 ja penkkiurheiluilta takana. Ampumahiihto eikä mäkihyppykään ei mitalitiliämme lisännyt. Olisin niin suonut olympiamitalin niin Kaisa Mäkäräiselle kuin Janne Ahosellekin. Mutta toivottavasti vielä. Hienot kilpailut kuitenkin ja hyvää tunnelmaa Sotshi tarjosi tällekin illalle.

Päivällä ehdin vielä Riihimäen ohjelman jälkeen piipahtaa Loppijärven rannassakin. Linnuille hieman lisää ruokaa kevättalvea kohden ja aurinkonkin siellä tervehti kauniisti. Mukava päivä ja huomenna sitten perinteinen Talviseminaarini ja tällä kertaa puhujina Iiro Viinanen ja Olli-Pekka Heinonen. Mielenkiintoinen päivä luvassa.

 

Kommentit