Takaisin normaaliin päiväjärjestykseen.

Blogi, keskiviikkona 25.09.2013

Toista viikkoa kestänyt ensi vuoden talousarvion lähetekeskustelu on nyt siis saatu päätökseen. Esitys on lähetetty meille valiokuntiin käsittelyyn ja vielä eduskuntakäsittelyssä siihen tehdään tarkennuksia, lisäyksiä ja korjauksia. Eri hallinnonaloilla esitys siis käydää läpi omalta osalta ja katsotaan vielä kaikki kuntoon. Nyt kun tehdään niukan ajan budjettia ja säästöbudjettiakin niin on äärimmäisen tärkeää, että kaikki leikkaukset ja säästökohdat katsotaan asiantuntijakuulemisten kautta huolella läpi ettei tehtäisi sellaisia säästötoimenpiteitä joista lasku on huomenna ja toista kautta suurempi kuin nyt tehtävä säästö. Tämä työ nyt valiokuntien harteilla.

Tänään eduskunnassa ensin ympäristövaliokunnan kuulemiset ja päivällä yksi yliopiston gradun haastattelu liittyen lobbaamiseen ja sitten istunnon keskustelu välikysymyksestä käyntiin. Ei siis lopulta kuitenkaan ihan normaali päiväjärjestys tänäänkään.

Kello 21.52 ja päivä takana. Eduskunnassa tänään värikäs keskustelu kotihoidontuesta. Itse olen myös sitä mieltä, että nyt uudistusta tehtäessä on tärkeää pitää keskiössä koko ajan lapsi ja myös se, että perheet ovat hyvin erilaisia ja perheillä erilaisia tarpeita. Ja minusta on tärkeää katsoa myös läpi se, että myös yrittäjä- ja maatalousperheillä on kotihoitokin jatkossa mahdollisuutena kuten myös yksinhuoltajaperheillä. Mutta nyt vasta siis kotihoitoasia lainvalmisteluun ja toivon, että se tehdään jälleen hyvin ja huolella. Ja yksi tärkeä perusajatus olisi minusta sekin, että jatkossa perheissä olisi niin äidillä kuin isälläkin mahdollisuus osallistua aiempaa enemmän perheen arkeen työelämästä. 

Huomenna aamusta takaisin Helsinkiin ja eduskunnassa pitkä päivä. Illalla sitten Espooseen katsomaan jälleen yhden hevostallin tilannetta ja jatkomahdollisuuksia. Mielenkiintoinen päivä siis tulossa.

 

Kommentit