Takaisin eduskunnassa.

Blogi, maanantaina 17.12.2012

Yön lumisade sotki jonkin verran aamun liikennettä, mutta ei onneksi tienpäällä niin kuin rautateillä. Ajoissa töissä ja nyt siis käyntiin valtion budjetin palautekeskustelu ja sitten aina joka aamu äänestykset opposition muutosehdotuksista. Tätä rumbaa nyt sitten tästä päivästä aina perjantaihin asti ja silloin tarkoitus saada esitys kasaan ja lopullisesti hyväksytyksi.

Tänään aloitamme keskustelut siis kahdelta toista ja varsinaisesti hallintokunnittain sitten keskustelu huomisesta eteenpäin. Näin hyvä siksikin, että pääsen tänään johtamaan vielä vuoden viimeistä kunnanhallitustakin Lopelle. Venytetään päivä siis todellakin pitkäksi.

Mutta nyt hetki lukuhommia ja sitten istuntoon.

Kello 21.06 ja hetki sitten kotiin. Ilta siis tänään Lopen kunnanhallituksen kokouksen ja asioiden parissa ja sen perään vielä mukava makujen elämys Lopen Timjamissa. Kokous jälleen tuttuun tapaan tunnissa ohi ja hyvää ja tiukkaakin keskustelua, mutta ratkaisut löytyivät. 

Kunnanhallituksen varapuheenjohtajan Saija Grönholmin esityksestä Juha Lehtolan kuntalaisaloite Elmolan laajentamisesta päätettiin ottaa käsittelyyn ensi vuonna kun ryhdymme seuraavaa talousarviota valmistelemaan. Asiaa ei siis haudata vaan se otetaan nyt pohdintaan ja selvitetään mikä on muun kuin iltakäytön tarve lisätilalle. Itse uskon, että nyt kun samaan kokonaisuuteen tulee vielä esiopetustilat ja viisivuotiaidenkin päivähoito niin liikuntatilan tarve tulee kasvamaan ja myös ikäihmisten liikuntatilatarve varmasti kasvaa lähivuosina. Me siis tarvitsemme lisää sisäliikuntatilaa ja minusta silloin Elmolan laajennus yhdellä lisäloossilla on järkevää ja perusteltua. Ja myös iltakäyttö lisääntyy ja ratkaiseehan tuo sitten myös salibandynkin pelaamisen ikuisuusongelman. Itse siis olin tyytyväinen Saija Grönholmin muutosesitykseen ja sitä kannatin ja nyt Elmola-asia otetaan Juha Lehtolan kuntalaisaloitteen mukaisesti selvittelyyn ensi vuonna.

Kunnanhallitus päätti myös lisäpanostuksista lukioomme. Vastaavia panostuksia mm. liikunta- ja urheiluvalmennukseen on tehty Hämeenlinnassa ja Riihimäellä jo aiemmin ja me nyt seuraamme tätä kehitystä. Lisäksi hieman teemme muitakin toivottavasti lukiomme vetovoimaa lisääviä ratkaisuja tässä ja isoin tavoite se, että voimme turvata lukio-opetuksen Lopella myös tulevaisuudessa.

Ja iso asia on myös terveyskeskuksemme lääkärivastaanotto. Kunnanvaltuusto jo aiemmin ja eilen kunnanhallitus asiaa käsitteli ja meidän yksiselitteinen kanta on, että Lopella pitää olla lääkärivastaanotto jatkossakin jokaisena arkipäivänä. Tällä tavalla asiassa pitää edetä ja minusta muuta vaihtoehtoa ei edes ole.

Huomenna aamusta jatkamme eduskunnassa ja loppuviikko meneekin sitten Helsingissä tiukasti budjetin loppukäsittelyjen parissa. Palaan talolta huomenna aiheisiin ja huomenna jälleen lounaalla hieman musiikkiasoitakin ja muuta Jare Tiihosen kanssa ja mahtuuhan sitä päivään monenlaista muutakin. Vauhdikas loppuviikko luvassa.

 

Kommentit