Kaksi ja puolituntia työmatkaan.

Blogi, tiistaina 18.12.2012

Nyt eduskunnassa. Otin varman päälle ja lähdin Lopelta matkaan kolme tuntia ennen kuin työt täällä kivilinnassa alkoivat. Ja se kannatti. Kaksi ja puolituntia matka vei aikaa ja nyt perillä. Kohta istuntoon ja äänestyksiä.

Kello 16.40 ja takana jo pari pitkää keskustelua istuntosalissa. Sisäministeriön kohdassa otin esille valmistuvien poliisien huonon työllistymistilanteen. Toivoin, että työllisyystakuun voitaisiin etsiä vielä siltaa näille nuorille vuoteen 2014 asti sillä silloin nimittäin tilanne kääntyy niin päin, että meillä eläköityy paljon enemmän poliiseja kuin valmistuu. Ensi vuonna tilanne on vielä toinen ja näyttää siltä, että sadat poliisit valmistuvat nyt työttömyyteen. Toivottavasti esitykseni saa vielä tuulta purjeisiin ja saisimme pidettyä nämä valmistuvat naiset ja miehet kiinni poliisin arvokkaassa työssä. Heitä me nimittäin jokaista pian tarvitsemme. Illalla vielä yritän päästä ääneen Liikkuvan Poliisin toimintojen tulevaisuudesta ja hieman muistakin SM:n asioista.

Hetki sitten puhuin puolustusvoimien asioista ja ennen muuta huoleni kohdistui kertausharjoituksiin. Edellisen kerran olimme näin alhaisissa kertausharjoitusmäärissä vuonna 1953 ja tällaista emme kauaa kestä. Onneksi nyt eduskunnassa saimme lisättyä 1 miljoonaan tänne ja pystymme nostamaan kertausharjoitusten määrän ensi vuonna 5000 ja tavoite sitten päästä normaaliin 18 000 kertausharjoituskutsuun vuonna 2015. Toivottavasti nyt saamme aikaan kestävän ratkaisun puolustusvoimien tulevaisuuden rahoituksesta. Nyt tilanne on huolestuttava ja joudumme tekemään tällaisia pikkupaikkauksia aivan pakon edessä. Tämä tahti vaarantaa jopa koko puolustusvoimien toiminnan ja periaatteet jos emme 2015 pääse kestävämmälle tasolle.

Päivällä kahvilla piipahti nopeasti myös kulttuurikummini Jare Tiihonen. Hieman kävimme läpi musabusineksen ajankohtaisia asioita ja upea juttu oli saamani kutsu Vain Elämää -konserttiin. Kiitos Cheek.

Vieraitakin tänään aamulla talolla kävi, mutta aamun työmatka venyi isojen lumiruuhkien takia ja tapaamisemme Lopella olevien vaihto-oppilaiden ja muiden vieraiden kanssa jäi vain nopeaan moikkaamiseen lehtereillä. Olen pahoillani. Joskus ei vain 2,5 tuntiakaan riitä matkaan.

Mutta nyt välikahvit ja sitten keskustelu salissa jatkuu. Tänään mennään taas yöhön asti.

Kello 0.20 eli ollaan jo huomisen puolella vai pitääkö sanoa, että on tänään. No kuitenkin. Pitkään siis venyi tämäkin ilta ja keskusteluissa esillä omasta puolesta niin kertausharjoitukset, puolustusvoimien tilanne muutenkin, seksuaalirikollisten rangaistukset ja rikosten vanhentumisajat ja myös poliisien työllisyystilanne. Niin ja tottakai kunta-asiatkin. Nuo puheeni löydätte huomenna tuolta Eduskuntatyö-sivuni alta ja mielelläni vastaan kysymyksiinkin jos niistä sellaisia nousee.

Mutta nyt pakko luovuttaa. Mentiin reilusti kellonympäri tänään ja se tuntuu.

Kommentit