Taiteiden yö toi taiteen ja kulttuurin kaikkien lähelle

Blogi, torstaina 24.08.2017

Tänään vietettiin Helsingin Juhlaviikkojen osana perinteistä Taiteiden Yötä. Tapahtuma järjestettiin nyt jo 29. kerran ja muistan itse olleeni mukana jo nuoren lukiolaisena aivan ensimmäisissä öissä. Vuosien aikana paljon on säilynyt samana ja paljon syntynyt uutta. Tänäänkin pääkaupungin valtasi sadat erilaiset tapahtumat puistoissa, toreilla, klubeilla, kaduilla ja kaupoissa ja ravintoloissa. Koko kaupunki sykki taiteen voimasta.

Taiteiden yönä kaupunki muuttui jälleen satojen taidetapahtumien, esitysten ja yllätysten näyttämöksi. Ja mikä hienointa tapahtunut tuotiin sinne missä ihmiset ovat ja myös niin että niihin oli helppo ja matalakynnys osallistua. Tänä vuonna näiden vakiintuneiden ohjelmanjärjestäjien eli gallerioiden, museoiden, teattereiden, kirjakauppojen ja kulttuurikeskusten lisäksi Juhlaviikot kannustivat kaikkia kaupunkilaisia ”löytämään sisäisen taiteilijansa” ja tekemään jotain omaa Taiteiden Yöhön. Järjestäjät toivoivat ja totesivat, että ”jokainen suuri tai pieni taidehanke oli lämpimästi tervetullut Taiteiden yöhön”. Ja paljon katukuvaa kaikkea tällaista mahtuikin laulajista soittajiin ja taidemaalareista tanssijoihin ja akrobaatteihin.

Me kiersimme ja nautimme tänään kaupungin sykkeestä monissa eri tapahtumissa ja pysähdyimme kaduilla kymmeniä kertoja katsomaan, ihastelemaan ja hämmästymäänkin. Aivan mahtava taideilta ja yö jälleen ja monia kokemuksia rikkaampana.

Isoveli siis jälleen nautittu ja juhlittu ja mikä hienointa näitä taiteiden öitä on tulossa tänäkin syksynä moniin muihinkin kaupunkeihin. Aikanaan muuten meillä Lopellakin vietettiin Taiteiden yötä. Olisikohan jo aika herätellä sekin tapahtuma henkiin?

Päivällä ennen lähes kulttuuri- ja taideähkyä päivä töissä. Eduskunnassa tänään muutto remontoituun päätaloon ja pian pääsemme siellä jälleen työn touhuun.

Kiitokset myös muutamista viesteistä liittyen eiliseen kesäkokoukseemme ja myös ensi vuoden talousarvion valmisteluun. Otetaan neuvoistanne vielä vaarin. Muutaman jo eteenpäin laittoinkin jatkoselvittelyyn.

Kommentit