Taistelu suurimmasta puolueesta ratkeaa loppumetreillä Kokoomuksen kannatus jatkaa nousua

Uutiset, torstaina 15.03.2007

Helsingin Sanomien tuoreimman torstaina 15.3. julkaiseman puolueiden kannatusgallupin mukaan kokoomuksen kannatuksen kasvu on jatkunut. Kokoomus on noussut käytännössä tasoihin kannatustaan edelleen menettäneen SDP:n kanssa eikä suurimman puolueenkaan paikkakaan ole kaukana. Ykköspaikalla on nyt keskusta.

– Hyvältä näyttää. Oikein hyvältä. Suunta on oikea ja näyttää siltä, että nousu jatkuu vaalipäivää asti ja toivottavasti senkin jälkeen, totesi tyytyväinen Timo Heinonen juuri ennen Hyvinkää-Riihimäen talousaluetoimikunnan kokouksen alkua. – Nyt tässä on hieman kiire, mutta en tiedä miten muuten tätä kommentoisi. Hyvää lupaileva. Juuri sellainen mitä odotimme. Illalla vielä on tulossa yksi gallup ja katsotaan jatkaako se samalla linjalla.

Helsingin Sanomien teettämän kyselytutkimuksen mukaan keskusta on suosituin puolue ja SDP on siis pudonnut kakkoseksi menettäen kannatustaan jälleen lähes prosenttiyksiköllä. Kokoomusta kannattaa nyt 22,1 prosenttia vastanneista, mikä on taas prosenttiyksikön verran enemmän kuin kuukausi sitten. HS-Gallupin tulokset ovat samansuuntaisia kuin MTV3:n tiistaina julkaistussa kyselytutkimuksessa.

Muiden puolueiden kannatus on pysynyt lähestulkoon ennallaan ilmenee Suomen Gallupin tekemästä tutkimuksesta. Suomen Gallup haastatteli kyselyä varten ennen maaliskuun puoltaväliä puhelimitse 2002 ihmistä.

Kommentit