Keskiviikkona Riihimäki, Hämeenlinna, Hauho, Tuulos, Lammi, Janakkala ja Artjärvi ”Nyt on kaikki kunnat kierretty ja vielä kierretään”

Uutiset, keskiviikkona 14.03.2007

Keskiviikkona 14.3. kansanedustajaehdokas Timo Heinonen täytti ensimmäisen vaalilupauksensa. Kampanjansa startissa Aleksis Kiven päivänä 10.10. Riihimäellä Heinonen lupasi kiertää kaikki vaalipiirin kunnat ja tehdä kampanjan joka näkyy ja puhuttaa. Keskiviikon seitsemän kunnan kierros päättyi Artjärvelle ja samalla kaikki 28 kuntaa tuli kierretyksi.

– Valtaosassa kuntia olen käynyt useammankin kerran ja lukuisia kertoja tämänkin kampanjan tiimoilta mm. Riihimäellä, Hämenlinnassa, Forssassa ja Lahdessa, kertoi Heinonen ja oli tyytyväinen päätökseensä kiertää koko laaja vaalipiiri läpi.

– Ihmiset ovat olleet tyytyväisiä, kun olen kiertänyt ja ollut valmis näin keskusteluun kasvotusten. Ei lehtimainokset tai tv-mainokset korvaa sitä mitä kahdenkeskiset keskustelut antavat.

– Jatkan vaalikiertuetta aina sunnuntaihin asti eli edessä vielä monta pysähdystä ennen sunnuntai-iltaa.

Kampanjan viidenneksi viimeisenä päivänä keskiviikkona 14.3. Heinonen kampanjoi aamu- ja puolipäivän Riihimäellä ja Hämeenlinnassa ja iltapäivällä ja illalla kohteina olivat Hauho, Tuulos, Lammi, Janakkala ja viimeisenä vaalipiirin kaakkoiskulman piskuinen Artjärven kunta.

– Aluksi oli tarkoitus mennä Artjärvelle perjantaina, mutta ohjelma muuttui henkilökohtaisen yksityistilaisuuden takia. Saimme kuitenkin ohjelmaan muutoksen ja se vain hieman pidensi tätä päivää, totesi Heinonen kertoen osallistuvansa perjantaina päivällä ystävänsä hautajaisiin.

Taidekasvatusta ja kuntayhteistyötä

Keskiviikon kampanjakierroksella esille nousi tuttujen aiheiden lisäksi myös mm. lasten ja nuorten taidekasvatus ja kuntayhteistyö.

-Taito- ja taideaineiden tilanne on todellakin huolestuttava. Kokonaisuutena tuntimäärää ei oikeastaan ole varaa kovinkaan paljoa kouluissamme rukata ja on tärkeää muistaa kun toiselle annat niin toiselta otat, muistutti Heinonen Turengissa, mutta samalla kertoi omasta koulustaan miten mm. ilmaisutaidon opetus on järjestetty osana muita oppiaineita asian osaavan tuntiopettajan johdolla.

– Taito- ja taideaineiden tilanne kuitenkin tulisi turvata. Taiteenperusopetus on tässä tärkeässä roolissa, mutta se ei ole ratkaisu tässäkään eli koko ikäryhmän kysymyksessä. Ei myöskään kerhot sillä ne perustuvat vapaaehtoisuuteen ja ovat ratkaisu vain ns. tosiharrastajille. Näitä kahta kuitenkin haluaisin ehdottomasti kehittää tai oikeastaan kerhot palauttaa. Eli määrärahoja pitäisi suunnata kulttuurikasvatukseen näillä saroilla, toisti Heinonen mielipiteitään.

Heinonen kertoi itse näkevänsä koulun näissä kysymyksissä ennen muuta mahdollisuuksia tarjoavana ja esittelevänä. Siksi hän pitäisikin tärkeänä, että kaikilla olisi pakollisina kursseina kuvataidetta, musiikkia ja käsitöitä myös yläkoulussa.

-Valinnaisuus ala- eikä edes yläkoulussa ole minusta oikearatkaisu. Yläkoulussa ja lukiossa voidaan syventää, mutta perusta pitää antaa kaikille. Asia vaatii minusta siis korjausta.

– Sama koskee liikuntaa. Osa puhuu, että koululiikuntaa pitää lisätä. Minusta 2-3 tuntia koululiikuntaa riittää, kunhan sitten perheet pitävät huolen että lapset liikkuvat muulloinkin. Kouluun on esim. monessa tapauksessa ihan järkevää ja turvallistakin kävellä. Emme siis voi koko lasten liikuntatarpeen tyydyttämistä laittaa koulujen vastuulle.

Kuntayhteistyön kysymykset nousivat vahvimmin esille Janakkalan sekä Turengissa että Tervakoskella. Hyvinkää-Riihimäen talousaluetoimikunnan puheenjohtajana Heinoselta haluttiin kysyä mm. alueen kiinnostusta Janakkalan suuntaan.

– Luonnollisesti asia on noussut esille. Asia on kuitenkin lähtökohtaisesti Janakkalan sisäinen asia, mutta jos Janakkalassa on halua syventää yhteistyötä tai keskustella siitä eteläpuolella olevien kuntien kesken niin en näe siihen mitään estettä. Yhteistyötä kannattaa varmasti tehdä, totesi Heinonen ja kertoi yhteydenottoja jo tältä saralta tulleenkin.

Keskiviikon kampanjapäivä piti sisällään lopulta siis peräti seitsemän kuntaa, mutta aika riitti hyvin.

– Kun aikataulun suunnittelee huolella niin kyllä sitä pärjää. Liikkumiseen on syytä varata aina reilusti aikaa. Jos tulee kiire niin aikataulukin pettää lopulta pahan kerran. Tänään aamulla ensin reilu pari tuntia Riihimäellä, sitten puolitoista tuntia Hämeenlinnassa torilla ja Reskalla ja tämän jälkeen kolmen vartin pysähdykset Hauholla, Tuuloksessa, Janakkalan Turengissa ja Tervakoskella ja sitten vielä päivän pimetessä Artjärvellä. Pitkä päivä, mutta kannatti tehdä.

Torstaina 15.3. Heinonen aloittaa päivän Hyvinkää-Riihimäen talousaluetoimikunnan kokouksella, mutta jo puolen päivän aikaan kampanja jatkuu Hämeenlinnassa ja samalla koko päivän kampanjateamin voimin Riihimäen vaalikahvilalla. Torstai-illan Heinonen on varannut HPK:n playoff-avaukselle IFK:ta vastaan Hämeenlinnan Ritarihallissa.

– Riihimäen vaalikahvila on nyt avoinna vaaleihin asti joka päivä. Huomenna torstaina ja perjantaina aina kello aamu yhdeksästä ilta yhdeksääntoista ja kahvia on tarjolla myös lauantaina ja vielä vaalipäivänäkin, lupasi Heinonen.

Kommentit