Kampanjan loppukiri tiivistyy ”Yrittäjyys vahvasti esillä Hämeenlinnassa”

Uutiset, torstaina 15.03.2007

Kansanedustajaehdokas Timo Heinosen eduskuntavaalikampanjan loppukiri alkoi torstaina 15. maaliskuuta vain kolme päivää ennen varsinaista vaalipäivää. Torstaina Heinonen keskittyi kampanjoimaan Riihimäellä ja Hämeenlinnassa ja samaan aikaan tukiryhmä oli liikkeellä Lahdessa ja Forssan seudulla. Myös lehdissä ja tv:ssä kampanjan loppukiri näkyi vahvasti.

– Viimeiset kampanjapäivät keskitymme vielä tiukasti vaalipiirin kiertämiseen. Tänäänkin liikkeellä oli kampanjamme nuoriso- ja opiskelijaryhmän jäseniä Lahdessa, tukiryhmäläisiä Forssan seudulla ja tottakai vahvasti kampanja näkyy Riihimäellä ja Hämeenlinnassa, kertoi Timo Heinonen, joka itse keskittyi torstaipäivän Hämeenlinnan ja Riihimäen seutuihin.

Aamupäivällä ja iltapäivällä Heinonen itse kampanjoi Riihimäen vaalikahvilalla ja Hämeenkadulla ja päivään mahtui myös kahden ja puolen tunnin visiitti Hämeenlinnan Kahvila Korvalla ja kävelykatu Reskalla.

– Väkeä oli todella hyvin liikkeellä kummankin kaupungin keskustoissa ja oli mukava keskustella ihmisten kanssa. Nyt alkaa selkeästi sellainen vaalikuume nousta myös ihmisissä. Alkaa olla tunnelma katossa, kertoi Heinonen ja totesi kummassakin kaupungissa mm. yrittäjäkysymysten nousseen tänään erityisesti pintaan.

”Työntekijöiden palkkausta helpotettava”

– Meidän täytyy tehdä työnteosta ja työnteettämisestä kannattavaa. Nyt on sellaisia tilanteita ettei ihmisen kannata lähteä töihin tai toisaalta yrityksen ei kannata palkata työntekijää, totesi Heinonen kävelykatu Reskalla ja kertoi aamulla erään miehen kertoneen juuri, että töihin siirtymisen myötä tulot kasvoivat lopulta vain vajaan 40 euroa kuukaudessa.

– Onko tällaisessa järjestelmässä mitään järkeä? Helppo kysyä ja helppo vastata. Ei sitten pätkän vertaa, lisäsi Heinonen. – Kyllä työnteon pitää aina olla kannattavampaa kuin juotenolon vaikka sitten vain päivän parinkin verran.

Samalla Timo Heinonen totesi, että yritysten ensimmäisten työntekijöiden palkkaamista tulisi myös pikaisesti helpottaa ja myös yrittäjien sairausturvaa parantaa.

– Kyllä meidän täytyy saada maahamme aivan uudenlainen yrittäjäystävällinen ilmapiiri jos meinaamme tulevaisuudessa selvitä. Meillä on parin lähivuoden aikana 40 000 perheyritystä tulossa ns. sukupolvenvaihdostilanteeseen ja niiden yritysten jatkon eteen pitää tehdä töitä. Tässä yksi tärkeä asia on mm. perintöverosta luopuminen, mutta muutenkin yrittäjyyden edellytysten ja turvan kehittäminen.

Heinosen kampanjapäivä päättyi illalla Hämeenlinnan Rinkelinmäen Ritarihalliin HPK:n ja Helsingin IFK:n väliseen SM-liigan playoff-otteluun.

– Hyvä peli. Kyllä playoffien alku toi peliin ihan uutta sykettä ja Kerhon peli kulki hyvin. Toivotaan, että kulkee loppuun asti.

Kommentit