Taas linnut laulujansa…

Blogi, lauantaina 31.05.2014

Tänään upea koulujen päättäjäispäivä. Minulle yksi perinne on käydä jakamassa entisen oman ala-asteeni ja myöhemmin myös koulun jossa toimin opettajana Kunnon Kaveri -palkinto. Idea tällaisen palkinnon jakamiseen syntyi aikanaan TOP-Klubimme kanssa vuonna 1996 ja silloin palkinnon sai Anna-Maija Pyyhtiä. Nyt tänään palkinto jaettiin 19. kerran ja tällä kertaa hyvästä kaveruudesta, hyvistä tavoista, yhteishengen luojana ja muusta sellaisesta palkittiin kuudennen luokan Joni Salonen. Oli hieno saada jälleen palkinto jakaa ja ajattelin, että ensi vuonna mukaan taidan pyytää palkintoa kanssani jakamaan myös ensimmäisen Kunnon Kaverin. Silloin siis 20 vuotta Anna-Maijan palkitsemisesta ja jos sitten aina saataisiin Kunnon Kaveri 20 vuoden takaa palkitsemaan uusi. Yritetään.

Lopen Kirkonkylän koululla kiva ja perinteinen kevätjuhla Suvivirsineen ja todistusten jakoineen. Ja Loppisalista sitten siirtyminen vain Lukion puolelle ja Lakkiaisiin. Hienon arvokas juhla uusille ylioppilaille ja hyvää musiikkia ja onnen kyyneliäkin. Ja jälleen aivan mahtava uuden ylioppilaan Carla Uusitalon puhe ja myös hieno puhe lukion saksalaiselta vaihto-oppilaalta. Ja täytyy olla ylpeä, että oma lukiomme kerää nuorilta aina kiitosta ja ennakkoluulot muuttuvat aina vuosien saatossa kiitokseksi, tyytyväisyydeksi ja hyväksi yhteishengeksi. Niistä Carlakin tänään kiitti ja puhui. Onnea vielä kaikille Lopen Lukion uusille ylioppilaille! Ja onnea myös kaikille muualtakin valkolakin tänään saanneille ja myös valmistuneille.

Kaksiin juhliinkin tänään ehdin mukaan. Tosin kolme kutsua oli, mutta entinen oppilaani Saga juhli niin kaukana, että matka sinne olisi vienyt koko päivän ja sitten mahdollisuuden osallistua kenenkään muun juhliin. Siksi Sagalle laitoinkin isomman onnittelusähkeen ja kutsun myös eduskuntaan kahville ja kakulle. Saga oli oppilaana kerta kaikkisen upea tyttö. Heitä ihana entisen opettajana muistella ja heidän elämän menoaan seurata. Tänään muuten kuulin myös yhden entisen oppilaani tulleen äidiksikin. Onnea sinnekin valtavasti. Mahtava tyttö oli Milenakin alakoulussa ja upeasti elämässään edennyt.

Mutta juhlissa siis tuli käytyä ensin Lopen Launosissa Santamäen Kartanossa. Eero Paloheimoa juhlimme siellä ja upeat juhlat olivatkin. Ja hyvä hämäläinen ruokapöytä Rengon Pitopalvelulta. Erinomaista ruokaa ja niitä uusia perunoitakin. Launosista sitten suuntasin Riihimäelle Janita Juvosen juhliin. Janitaan olen tutustunut ystäväperheen pojan tyttöystävänä ja mainiona Riihimäen nuorisoteatterilaisena. Aivan mahtava nuori nainen ja tekijä. Ja aina iloinen ja hyvä meno päällä. Tällaisia nuoria on aina ilo juhlia ja heidän elämäänsä seurata.

Isot onnittelut vielä kaikille entisille oppilailleni jotka tänään valkolakin saitte tai valmistuitte ammattiin. Ja onnea myös kaikille muille. Nyt kello jo illassa ja aika kiittää tästä nuorten päivästä. 

Kommentit