Syysloma teki minullekin vapaapäivän.

Blogi, maanantaina 14.10.2013

Koululaisten syysloma rauhoitti myös minulta tämän maanantain. Kuntapuolen kokouksissa taukoa syysloman takia ja näin ei palaverejä eikä kokouksia minunkaan kalenterissa. Tosin huomenna eduskunnassa normaali viikko ja hieman normaalia tiukempikin, mutta maakuntapäivä sentään koululaisten lomien takia merkintävapaa.

Tänään nautinkin ulkoilusta. Pojan kanssa kunnon päivä lenkki Isokorkeen ja Pikkukorkeen lähimetsässä. Se on metsä johon minulla aivan erityinen suhde. Lapsena siellä suunnistettu ja leikitty koululta ja sitten opettajana tehty monenlaista sieniretkistä linnunpönttötalkoisiin ja päiväperhoretkistä yöperhosjahteihin. Ja paljon muuta suunnistusta, retkeilyä, hiihtoa ja hankikantoja. Hienoja muistoja.

Itseasiassa yksi ensimmäisistä valtuustoaloitteistanikin sijoittuu sinne. Esitin aikanaan Lopelle perustettavaksi omaa puulajipuistoa ja aloitteeni myös Isokorkeelle syntyi laajempia metsäalueita käsittävät eri puulajien metsiköt. Koululaisten kanssa sinne tammia ja muita istutimme ja tänään nuo puut jo monet kolmi-nelimetrisiä ja metsä kaunistuu kesä kesältä. Samalla aloitteellani syntyi lähelle aluetta myös Lopen Uupuneiden puisto, jonne vuoden loppilaiseksi valittu aina istuttaa oman puunsa. Kaunis paikka sekin.

Iltapäivällä sitten vielä hieman oman puutarhan hedelmäpuiden suojaamista talvelta ja hetki Loppijärvenkin rannalla ja kun vapaapäivä oli niin vanhoja kuviakin selailin. Muutamia aarteita niistä nostin myös Facebookin puolelle. Kurkatkaapa: Wanhanajan Loppea ja muutama myös tuolla: Loppijärven rannoilta.

Mutta nyt jo huomisen päivän aiheiden pariin. Aikainen herätys ja työmatka Helsinkiin. Aamusta ensin apteekkien asiaa omassa tapaamisessa ja sitten normaali valiokuntapäivä ja sen sellaista. Normityötä siis.

 

Kommentit