Syyskuun ainoa vapaapäivä – nautitaan siitä.

Blogi, lauantaina 13.09.2014

Kalenteriani selatessani huomasin, että tänään on syyskuun ensimmäinen vapaapäiväni. Ja samalla muuten huomasin, että myös ainoa. Kalenteri siis täyttynyt jälleen kiitettävällä tavalla ja eduskunnan päivien lisäksi luvassa paljon kaikkea muutakin. Monta yritysvierailua, ministerivierailua, maatilavierailua ja muutaman yhdistyksen syntymäpäiviä ja paljon muuta. Mutta tänään siis VAPAAPÄIVÄ. Minä nautin siis tästä.

Tänään aloitinkin päivän niin, että ison kahvikupin ja suomalaisen ruisleivän jälkeen suuntasin heti ulos. Lasten kanssa istutimme tänään kymmenkunta uutta puuta lähimetsäämme. Sundbergin taimistolta sai ostettua hieman erikoisempia kuusia ja arboretumini täydentyi hienosti. Myös Haapastensyrjän puita joitakin täälläkin kasvamassa ja joskus ehkä sitten niistä uusia vartteita sitten takaisin sinnekin. Kumopatoja, purppurakuusia, kultakuusia, käärmekuusia, kapeakuusi, surukuusi ja tapionpöytää ja sen sellaisia. Hienoja kaikki ja suomalaisen luonnon upeita oikkuja. Minulle taideteoksia.

Tammenterhoja myös keräsimme ja tökimme suoraan maahan. Saavat talven aikana kylmähoidon ja keväällä toivottavasti itävät. Viime syksyn terhoista aikamoisen hyvällä prosentilla uusia tammia saimmekin. Katsotaan miten käy nyt. Mutta nyt rapuja kavereiden kanssa kylmässä. Eilen serkkuni ja yksi ystäväni keittivät loppilaisia rapuja ja herkutellaan muutama illalla.

Huomenna sitten hieno päivä jälleen Benin kanssa kiertueella. Syyskiertueemme nyt sitten vuorostaan Riihimäelle ja Asematapahtumassa olemme paikalla legendaaristen kettukarkkiemme kanssa kello 10-11. Nähdään siellä. 

Vapaapäivä. Nyt vain näin lyhyesti.

Kommentit