Pizzaa ja politiikkaa – Nuortenilta Riihimäellä.

Blogi, perjantaina 12.09.2014

Olen pidempää suunnitellut ystäväni Derya Özgünin kanssa jälleen nuorteniltaa Riihimäelle. Joku vuosi sitten teimme illan Bodrum Kebabille ja se keräsi pöydät täyteen väkeä ja nyt päätimme tehdä vastaana jutun pizzapöydän ääreen. Päiväksi valikoitui maanantai 6. lokakuuta ja mukaan tulee myös Kokoomusnuorten puheenjohtaja Susanna Koski ja Hämeen Kokoomusnuorten Anni Puntila. Jos sinua vähääkään kiinnostaa kotikaupunkisi asiat tai muut yhteiskunnalliset asiat tai olet edes joskus miettinyt, että olisi kiva kuulla millaista toimintaa politiikka voisi tarjota nuorelle niin lähde rohkeasti mukaan. Ja hei tästä tapahtumasta saa tietoa jakaa myös tutuille nuorille. Tapahtumallamme on oma Facebook-sivukin eli sinne sitten vain ilmoittautumaan mukaan: Pizzaa ja Politiikkaa – Nuortenilta Riihimäellä.

Itseasiassa hyvä paikka on tulla juttelemaan vaikka tästäkin tapahtumasta tulevana sunnuntaina Riihimäen Asematapahtumaan. Olemme siellä Deryan kanssa heti aamusta ja totta kai kiertueella mukana myös Ben Zyskowicz. Paikalla olemme Benin kanssa kello 10-11 ja Derya varmasti pidempäänkin päivän aikana. Ja totta kai muistakin aiheista voi totta kai tulla keskustelemaan. 

Kello nyt jo 21.06 ja syysiltaa Pekkalan mökillä. Loppijärven päällä on illalla lentänyt helikopteri ja hetki sitten myös kirkkaiden valojen kanssa. Mitäköhän mahtavat etsiä? Tai mitä lie tapahtunut? Toivottavasti ei mitään vakavaa.

Mutta päivä siis tänään eduskunnassa aamusta ensin ympäristövaliokunnan kokouksessa ja sitten ulkoasiainvaliokunnan kokous talon uudessa Vesperissä. Paikka siis kertoo sen, että aiheesta en voi enempää kertoa. Mutta toisaalta se myös kertoo senkin, että saamme aivan valtavan määrän myös salaista tietoa ulkoasiainvaliokunnassa ja näin on tärkeääkin. Pysymme parhaan mahdollisen tiedon kautta kartalla siitä mitä tapahtuu ja miten meidän Suomessa pitää siihen eriasioissa reagoida. 

Täysistunto sitten tänään vain lyhyt ja äänestyksessä maamme hallitus sai luottamuksen myös maan sisäisen turvallisuuden hoidossa. Aiheesta hieman tällä viikolla kirjoitinkin ja toivon, että myös poliisiuudistuksen vaikutuksia seurataan tarkasti. Itse olen huolissani mm. poliisien määrästä ja tätä kautta näkyvyydestä ja ennaltaehkäisevästä työstä, mutta myös mm. Supon ja entisen Liikkuvan Poliisin voimavaroista. Pelkään, että uudistus voi vaarantaa mm. liikennevalvotaa jatkossa ja myös raskaanliikenteen valvontaa. Ja tätä pitää seurata ja korjatakin jos pelot osoittautuvat tosiksi.

Iltapäivällä sitten vielä visiitti Metlan Haapastensyrjän Metsäntutkimuslaitoksella. Mielenkiintoisia juttuja ja jälleen paljon uuttakin mm. nopeakasvuisten koivujen parissa. Ja oli hieno myös kuulla miten edellisen muutaman vuoden takaisen vierailun esittelyssä olleet jutut ovat edenneet ja onnistuneet. Esimerkiksi sammaleen uusiutumista tutkittiin silloin ämpäreissä ja nyt jo soilla. Näin se homma etenee.

 

Kommentit