Pitkälounastauko Habitare Messuilla.

Blogi, torstaina 11.09.2014

Tänään sain mahdutettua kolmen valiokunnan jälkeen itselleni hieman pidemmän lounastauon kalenteriini. Se ei toki mennyt lounaan merkeissä vaan Helsingin Messukeskuksessa. Habitare Messut täyttävät tänä loppuviikkona Messukeskuksen ja perinteen mukaan olen yrittänyt aina paikalle ehtiä. Aikanaan itseasiassa olin monta kertaa näilläkin messuilla töissä ja silloinkin esittelemässä korkeaa suomalaista käsityöosaamista. Tänäkin vuonna Habitaressa erittäin paljon, ehkä jopa viime vuosia enemmänkin, uusia nuoria suunnittelijoita ja myös valmistajia esittelemässä tuotteitaan ja osaamistaan. Parin tunnin piipahdus ei siis riittänyt kuin pintaraapaisuun eli varatkaapa ainakin koko ilta tai mielellään koko viikonlopun päivä jos haluatte kaiken nähdä ja kunnolla.

Messuilla mukana jälleen kaikki isot tekijät, mutta myös hienoa pienempiä toimijoita. Kauhajokinen Anttiina on ollut minulle tuttu firma jo yli kymmenen vuotta ja heidänkin osastolla aikaan esitelty massiivipuisia kalusteita. Antti Myllyvirta joukkoineen nytkin mukana ja hienolta suomalaisfirmalta jälleen myös paljon uuttakin. Anttiinan vieressä esittäytyi sitten puusepäksi ryhtynyt motorsportmies Robert Lappalainen upeiden käsintehtyjen kalusteiden kanssa ja monta muuta.

Yksi upeimpia osastoja oli Jukka Rintalan osasto missä mestari itse teki uniikkeja töitä asiakkaiden toiveiden mukaan kotien sisustukseen. Ja kyllä huomion ansaitsee myös todella laaja kodin sisustuksen halli ja myös valaisinosastot olivat aiempaa näyttävämpiä.

Menkäähän katsomaan ja ihastelemaan Habitareen. Messut avoinna aina sunnuntaihin asti.

Nyt kello 15.43 ja aika suunnata kahvin kautta kyselytunnille. Pitkälounas jäi siis väliin ja se korvataan nyt pikaisella kahvihetkellä Kaisun Kuppilassa. Takana jo Ukrainaa pari pitkää kokousta ja myös asumistukiasioita eduskunnan ympäristövaliokunnassa. Pitkä päivä jo takana ja yli puolet vielä jäljellä.

Kello 22.03 ja kotona.

Tänään kyselytunnilla pääsin myös ääneenkin. Venäjän talouspakotteet siis keskustelussa. Itse nostin esille mm. EU:lta haettavat korvaukset mm. Valiolle ja muille pakotteista kärsiville sekä sen, että pitää olla keinoja myös jatkossa jos tilanne paheneekin. Erikoiseksi keskustelun teki se, että päätöstä tekemässä ollut keskusta puhui isossa salissa aivan toisenlaisella suulla. Keskusta tuki valittua pakotelinjaa eduskunnassa aiemmin ja tänään sitten tv-kameroiden edessä Juha Sipilän johdolla puolue puhui aivan muuta. Aikamoisen härskiä peliä ja äänestäjien ja ihmisten sumuttamista.

No pöytäkirjoista selviää, että myös keskusta tuki pakotelinjaa ja näitä uusia pakotteita kun päätös tehtiin kuten myös kaikki muutkin puolueet. Ja tärkeää onkin, että tällaisissa asioissa olemme yhtenäisiä. Ja itse korostinkin puheenvuorossani myös EU:nkin yhtenäisyyttä. EU on tällaisissa vaikeissa asioissa juuri niin vahva kuin sen heikoin lenkki on. Eripura niin EU:ssa kuin Suomessakin sataa vain muiden pussiin.

Mutta nyt on tärkeää seurata tilannetta tarkasti ja olla piankin valmis purkamaan pakotteita jos Venäjä pidättäytyy lisäväkivallalta ja sotatoimilta Ukrainassa. Tulitauon tulee pitää ja sen myötä pitää portaita olla valmis tulemaan myös alaskin päin. 

Istunnossa sitten vielä hieman puhetta puoluerahoituksesta ja vaalirahoituksestakin ja itse esitin mm. sitä, että myös puolueiden puheenjohtajakampanjoiden rahoitukset avattaisiin ja että myös kuntapäättäjien sidonnaisuustiedot tehtäisiin julkisiksi ja kertominen pakolliseksi. Samalla esitin myös sitä, että vaalirahoitusilmoitus vaadittaisiin jatkossa kaikilta mukana olleilta ehdokkailta kaikissa vaaleissa. Valituksi tuleminen tai varapaikalle pääsy ei läpinäkyvyyden kannalta riitä. Muutamasta muustakin aiheesta käytin puheenvuorot. Mm. kuljettajien ammattipätevyysvaatimuksista ja pienpanimoiden suoramyyntiluvista. Aiheita siis laidasta laitaan ja toivottavasti näin turhan sääntelyn purkutaltoot myös etenevät.

Ilalla vielä pari tapaamista ja nyt kotona. Huomenna aikainen herätys ja siksi nyt nukkumaan. Kympin Uutiset toki vielä ennen.

Kommentit