Suurimman puolueenkaan asema ei välttämättä pelasta SDP:tä – Kokoomuskenttä komppaa Keskustaa

Uutiset, maanantaina 16.06.2008

Internetuutispalvelu Verkkouutiset julkaisi kokoomuksen kenttäväen keskuudessa tehdyn mielipidekyselyn mikä osoittaa puolueelta vahvaa tukea hallituskumppani keskustalle. Tampereen puoluekokouksessa tehdyn kyselyn mukaan yli 80 prosenttia kokoomuslaisista toivoo nykyhallituspohjan jatkavan myös seuraavien eduskuntavaalien jälkeen. Kovin viesti kentältä on se, että edes SDP:n nousu suurimmaksi puolueeksi ei kokoomuslaisten mukaan tarkoittaisi automaattisesti nykypohjan murentumista. Kokoomuslaisista vain kahdeksan prosenttia oli sitä mieltä että mahdollisesti suurimmaksi puolueeksi nousutta SDP:tä ei voitaisi sivuuttaa hallituskuvioista.

– Kyllä tämä selvitys hyvin kuvaa sitä luottamuksen ilmapiiriä mikä nyt hallituksen sisällä vallitsee. Itse olen tyytyväinen nykyjärjestykseen ja siihen uudistustahtoon mikä puolueillamme on. Voin itse allekirjoittaa tässä tilanteessa tuon toiveen, että keskustan kanssa jatketaan, kommentoi Timo Heinonen tuloksia.

85 prosenttia kyselyyn vastannaista vastasi kyllä kysymykseen joka oli muodossa: ”Pitäisikö Kokoomuksen ja Keskustan jatkaa hallitusyhteistyötä myös vuoden 2011 vaalien jälkeen, jos porvarilliset puolueet saavat enemmistön eduskuntaan – vaikka SDP nousisikin suurimmaksi puolueeksi?”

Hallituspohjakumppanina keskustaa kannatti tällä hetkellä 78,5 prosenttia kokoomuslaisista vastaajista ja vain runsas kolme prosenttia liputti Jutta Urpilaisen johtaman SDP:n suuntaan. 15 prosentille kelpasi kumpi vaan kahdesta muusta suuresta puolueesta.

-Vaaleihin on pitkä aika ja toivotaan, että tämä hyvä henki hallituspuolueiden kesken jatkuu ja kestää. Se on meistä jokaisesta itsestä kiinni. Mielenkiintoista on myös nähdä se mitä SDP:ssä tapahtuu. Pystyykö Urpilainen nyt uudistamaan puoluettaan niin, että hallitusyhteistyölle voisi olla mahdollisuuksia. Tällä hetkellä se ei varmasti olisi pelkästään vaalituloksesta kiinni, totesi Heinonen ja viittasi mm. ”SDP:n miljoonajakoon” jossa luvataan niin ilmaista päivähoitoa kuin ilmaista julkistakin liikennettä nuorille.

– Uskoisin, että tällaisten esitysten kanssa olisi vaikea löytää yhteistä säveltä. Itse kannatan mieluumminkin mallia missä päivähoito on ilmainen sitä tarvitseville, mutta pieni ja kasvava vastikkeellisuus sen mukaan kun talous antaa periksi. Se on vastuullisuutta ja välittämistä.

Kommentit