Suuret Vaalilauantai-tapahtumat Riihimäellä ja Lopella – Erkki Liikanen vauhdittamassa kampanjaani

Blogi, lauantaina 06.04.2019

Tänään oli toinen suurten Vaalilauantai-tapahtumiemme päivistä. Toinen sitten viikon päästä itse vaalien aattona. Mutta tänään jo aikamoinen meno päällä. Lopella Rosa Laine oli keitellyt appiperheensä ja Jousimaan Simon Loppijärven Kuhista keittoa kahvilallemme ja jakoon meni kaasupalloja ja paljon myös meidän omaa Heinonen 2019 -Lukanan Annen kaurahiutalepussejakin.

Päivä Lopen Vaalikahvilalla huipentui iltapäivällä, kun itse maestro Erkki Liikanen tuli vieraaksemme. Mahtava mestari ja lauluntekijä ja taisi sieltä jokainen löytää sen oman Ekin suosikinkin. Kiitos Erkki vierailusta ja ensi viikolla sitten Eki soittelee vielä Riksunkin kahvilalla tiistaina illalla. Riihimäelle tulee myös loppukiriin mukaan Mikko Alatalokin ja Janne Tulkki sitten musisoi taasen Lopella. Mukavia ystäviä ja taitavia laulajia. Kiitos jo tässä vaiheessa heillekin kaikille.

Lopen kahvilalla tänään siis riitti vilskettä ja vipinää. Lopen Kokoomusnuoret hääräsivät mm. kasvomaalausten, lettien ja muiden parissa ja Lopen kokoomuslaiset ja tiimiläiset sitten kahvilan puolella. Monta mukavaa keskustelua ja paljon palautetta ja kiitostakin. Myös uusia ideoita ja toiveitakin matkaani mukaan. Olen enemmän kuin iloinen tällaisesta kotipesästä.

Riihimäellä oli myös homma ns. isolla. Makkaragrilli oli kuumana ja Jukka Mursula ja Reima Ojanen paistoivat satoja makkaroita jakoon ja kahvilassa vierailulla tänään myös mm. Cocksin Jari Viita ja maalitykki Teemu Tamminen. Paljon väkeä liikkeellä sielläkin ja kahvilastamme Hämeenkatu 9:ssä on tullut todella suosittu paikka. Normaaleina päivinä kahvittelijoita ollut noin 50 päivässä ja näinä tapahtumapäivinä sitten satoja. Kiitos kaikille ja ennen muuta Riihimäen Kokoomuksen väelle ja Timon tiimiläisille ja kahvilan Elisa Hyväriselle.

Ja ehdinhän minä tänään visiitille myös Erälopen Pönttöpäivään ja myös Tervakoskellekin aamulla ja sitten vielä illansuuksi Hämeenlinnaan ja Goodmaniin. Myös ääneni annoin tänään. Olin vakuuttunut ehdokkaastani 🙂 Tekee täysillä ja sydämellä ja on kokenutkin. Vauhdikkaita päiviä ja vaalitunnelmia monessa suunnassa. Tukijani rallin maailmanmestari Marcus Grönholmin sanoin: Nyt ei nostella!

Tunnelmia päivän varrelta. Kiitos teille kaikille!

Lueskelin eilen myös tuoretta Suomen Kuvalehteä. SDP:n Antti Rinne teki pakollisesta toisesta asteesta lehdessä hallitukseen menemisen kynnyskysymyksen. Rinne totesi, että oppivelvollisuus eli koulupakko laajenee lukioihin ja ammattikouluihin ensi vaalikaudella ”sataprosenttisen varmasti jos SDP on hallituksessa”. On vaikea nähdä siis meitä samassa hallituksessa jos tällainen on heidän hallitusyhteistyön kynnyskysymys. Koulupakko ei ole ratkaisu toisenasteen ongelmiin vaan raha ja mm. erityisopetus ja henkilökohtainen tuki. Itse en siis lähtisi sellaiseen hallitukseen mikä tekisi toisesta asteesta pakollisen ja kun se väistämättä tarkoittaisi myös opiskelupakon ulottamista yli täysi-ikäisyyden eli 19-vuoteen niin kovin ongelmainen se varmasti olisi myös toteuttaa. En usko, että kannettu oppilas koulussa pysyy.

Rinne haluaa myös samassa haastattelussa naisille pakollisen asevelvollisuuden. En tähänkään kyllä itse usko, enkä innostu. Asevelvollisuuden ulottaminen myös naisiin ei ole myöskään tehokasta ja järkevää vaan mieluummin nämäkin rahat kannattaa käyttää nykyjärjestelmän kehittämiseen ja muuttaa sillä esimerkiksi siviilipalvelus paremmin kokonaisturvallisuutta tukevaksi varautumispalveluksi ja kannustaa nuoria naisia osallistumaan joko siihen tai varusmiespalvelukseen. Pakko naisille olisi kyllä kova ja myös esimerkiksi heille jotka saavat lapsen jo nuorena.

Ja aivan älyttömän sekavasti Rinne vastaili myös kysymykseen edeltäjänsä Jutta Urpilaisen tekemästä yhteisöveron laskusta. Lasku oli Rinteestä väärin vaikka verotuotot sen myötä nousivat? Hän siis myönsi olleensa väärässä arvioidessaan verotuottojen laskun. Mutta vaikka ne nousivat niin siitä huolimatta Urpilaisen tekemä ratkaisu oli hänestä väärä. Viikolla Rinne oli kuitenkin sitä mieltä, että se olisi ollut kuitenkin oikein.  Mene ja tiedä. Nyt on niin sekavaa, että pahaa tekee. Eikä edes tuule.

Päivä paketissa. Huomenna sitten Lahteen ja pyhäpäivän kierrosta. Fiilikset hyvät ja kiitos teille lukuisista viesteistä ja kuvista mitä olette tänäänkin minulle lähettäneet. Yhdessä teemme parhaan tuloksen.

Kommentit