Surullista, että raflaavan jutun takia toimittaja haluaa sivuuttaa tosiasiat. Vastine A-P Pietilälle

Blogi, torstaina 23.01.2014

Lehtiyhtymän suurten kaupunkilehtien julkaisujohtaja A-P Pietilä kirjoitti kolumnissaan Lehtiyhtyman lehdissä mm. Aamupostissa tällä viikolla, että ”Heinosen bisnekset eivät ole nappikauppaa, sillä hänen sijoitusvelkansa ja takauksensa ylittävät 300 000 euroa.” Häntä innoitti esitykseni puuttua yritysten ja muiden tahojen lobbaamiseen Suomessa. Tuntui siltä, että jostain syystä tämä esitys ei toimittajalle kelvannut? Mene ja tiedä miksi ei.

Haluan kuitenkin oikaista täysin virheellisen tiedot joita A-P Pietilä kirjoituksessaan levittää. Esimerkiksi eEduskunnan sivuillakin lukee yksiselitteisesti, että minulla ei ole ”liike- ja sijoitustoimintaa varten otettuja velkoja eikä samaan tarkoitukseen annettuja takauksia tai muita vastuita”. Tästä huolimatta Pietilä levittää tällaista tietoa viitaten edellä esitetyllä tavalla, että ”Heinosen bisnekset eivät ole nappikauppaa, sillä hänen sijoitusvelkansa ja takauksensa ylittävät 300 000 euroa.” Minulla ei siis ole euroakaan liike- tai sijoitustoimintaan liittyvää velkaa tai takauksia. Ei senttiäkään.

Ihmettelen lisäksi, että miksi julkaisujohtaja A-P Pietilä halusi kirjoittaa asiat täydellisen valheellisesti kolumniinsa. Nimittäin kolumnin pohjalta Aamupostiin tälle päivälle juttua tehnyt toimittaja Matti Marjamäki kertoi Pietilän myöntäneen hänelle tietäneensä kyllä asioiden oikeankin laidan juuri niin kuin itsekin lehdelle kerroin. Minulla ei siis ole liike- eikä sijoitustoimintaan velkoja eikä takauksia. Oliko kyse siis tahallisesta väärän tiedon levittämisestä? Mustamaalaamisesta? En ymmärrä.

Asuntolainaa minulla on perheemme kotiin ja kesämökkiin tammikuun 22. päivänä 218 414,95e. Asuntovelka ei sinänsä ole sidonnaisuuksiin liittyvä julkinen tieto, mutta senkin mielelläni julki kerron.

Pietilä viittasi kirjoituksessaa myös pieneen medianalan yritykseeni.

Media-alan yritykseni Oy TeeHoo Ltd. tekee normaaleja uutisjuttuja ja mediatuotantoja urheilun parissa. Viime vuonna yrityksen laskutukset olivat noin 14 000 euroa. Suuresta busineksestä ei siis ole kyse. Toimittajatyön lisäksi yritykseni kautta teen vuosittain harrastusmielessä muutamia urheiluselostuksia. Jos urheilutoimittajan työtä tai selostajan työtä pidetään urheilun edistämisenä. Niin sitä mielelläni teen.

On surullista, että täydellisiä valheita levitetään lukuisten lehtien kolumnipalstoilla. Tänään olen saanut tiedon, että Pietilä on virheensä myöntänyt ja tehnyt myös nettiin ”sananvapauslain mukaisen itseoikaisun”. Hyvä, että edes näin. Toki toivoisi, että toimittaja voisi tarkistaa tietonsa etukäteen ennen jutun julkaisua.

Ymmärrän myös sen, että monelta hyvältä jutulta menisi pohja jos faktat tarkistaisi.

Surullista.

 

 

Kommentit