Suomi100 – Talvisodan päättymisestä 77 vuotta

Blogi, maanantaina 13.03.2017

Tänään tulee kuluneeksi tasan 77 vuotta siitä kun tykit hiljenivät Talvisodan päättymisen merkiksi. 105 Kunnian päivää päättyi rauhaan 13. maaliskuuta 1940. Torjuntavoitollamme, isämme, isoisämme ja äitimme ja isoäitimme, ylivoimaisesta vihollisesta maamme nousi maailmanmaineeseen. Kovien uhrausten ja taistelujen jälkeen maamme säilytti itsenäisyytensä ja mahdollisuutensa kehittyä pohjoismaiseksi hyvinvointiyhteiskunnaksi. Saamme tänään olla näistä päivistä kiitollisia. Sota muistetaan ikuisesti vaikeista talviolosuhteista, puna-armeijan valtavista miestappioista ja meidän sotilaiden mottitaktiikasta sekä ”talvisodan hengestä”. Sitä henkeä maamme tarvitsisi lisää tänäkin päivänä.

Meidän armeijan tappiot talvisodassa olivat 26 662 sotatoimissa menehtynyttä ja noin tuhat siviiliä. Neuvostoliitto kertoi menettäneensä hieman vajaan 50 000 miestä ja haavoittuneina lähes 160 000, mutta tänäpäivänä tiedämme varmuudella näiden lukujen olevan aivan liian pieniä.

Tänään julkaisen seuraavan vanhan 14 vuotiaana tekemäni haastattelun. Digitoin sen joulun aikaan ja tänään kuvitin ja julkaisin Youtubessa. Haastattelulla rakas vaarini Paavo Heikkilä kertoo Talvisodan tapahtumista vuonna 1990. Kiitos ja Kunnia.

Kello 20.53 ja tänään päivän päätteeksi kiersimme perheen ja kummitädin kanssa Lopen 18 reikäisen Frisbeegolf-radan. Upea rata ja hienoa luontoa ja maisemia ja kaikkk tehty Lopen Laakan ja talkoolaisten toimesta. Frisbeetä ilmaan! Kannattaa ehdottomasti ajella kauempaakin Lopelle koulukeskuksen taakse Isokorkeen alueelle heittämää kiekkoa!

Huomenna sitten töiden pariin takaisin Helsinkiin. Tänään koko päivä kotona töitä tehden mutta sisällä ollen. Hieman tuntui flunssaa pukkaavan mutta taisi olla väärä hälytys. Onneksi. Työntäyteinen viikko nimittäin edessä.

 

Kommentit