Suomi sanoi KYLLÄ.

Blogi, maanantaina 29.10.2012

Kyllä uudistumiselle ja lähipalveluille hallinnon ja himmeleiden sijaan. Se oli selkeä viesti ja vahvisti luottamustamme. Tästä on siis hyvä jatkaa eteenpäin.

Tämä oli jo Kokoomuksen ja Jyrki Kataisen viides perättäinen vaalivoitto ja mikä tärkeintä pysyimme Suomen suurimpana kuntapuolueena näissäkin vaaleissa. Meidän valtakunnallinen kannatus oni 21,9 prosenttia. Demereiden kannatus 19,6 prosenttia ja keskustan enää 18,7 prosenttia.  Merkittävää oli sekin, että perussuomalaisten kannatus suli eduskuntavaaleista nyt 12,3 prosenttiin ja jytky jäi kuntatasolla haaveeksi. Pienemmistä puolueista vihreille 8,5 prosenttia, vasemmistoliitolle 8,0 prosenttia, RKP:lle 4,7 prosenttia, kristillisdemokraateille 3,7 prosenttia.

Puheenjohtajamme ja pääministeri Jyrki Katainen eilen totesikin vaalituloksen olleen ennen muuta kiitos kokoomuksen tavalle tehdä politiikkaa. Katainen totesi, että kokoomuslaista tekemistä kuvaa positiivinen, iloinen meininki, tulevaisuudenusko ja eteenpäin katsominen.

Itse olen enemmän kuin tyytyväinen monen ehdokkaamme tulokseen. En kaikkia ehdokkaita joita autoin ja sparrasin halua täällä nimellä mainita kun niin olemme sopineet, mutta onnittelut teille kaikille. Tiedän, että tänään täällä blogissani varmasti kaikki käytte. Tämä oli tiimillemme iso voitto ympäri Suomen.

Nimeltä voin ja haluan täällä onnitella myös Fatbardhe Hetemajta. Faden aikanaan itse politiikkaan houkuttelin ja nyt Fade meni valtavalla äänimäärällä Helsingin valtuustoon. Faden poliittinen ura otti siis ison askeleen ja toivottavasti sitten seuraavaksi EU-vaaleissa saamme tehdä Fadelle työtä. Se on seuraava tavoite.

Onnea myös riihimäkeläiselle Derya Özgünille. Derya nousi raketinlailla Riihimäen valtuustoon. Ben Zyskowicz nappasi Deryan mukaan talliinsa ja ei pettänyt Benkun vaisto tälläkään kertaa. Derya keräsi Riihimäellä huikean äänimäärän ja meni ensi yrittämällä sisään.

Hattulasta haluan vielä nostaa esille Sampo Turusen joka myös meni heti valtuustoon. Sampo oli mukana myös minun eduskuntavaalikampanjassani ja nyt otti hienon askeleen itse mukaan päätöksentekoon. Samposta tulemme varmasti vielä kuulemaa. Ja hienon tuloksen teki myös tiimistämme Anni Puntila Hämeenlinnassa. Valtuustopaikka eilisen ensimmäisen laskennen jälkeen muutaman äänen päässä, mutta katsotaan jos tarkistuslaskenta vaikka vielä tekisi iloisen yllätyksen. Annia Hämeenlinna ehdottomasti tarvitsisi.

Meillä Lopella saamme vielä jännittää myös kolmen ehdokkaan kanssa. Essi Tuomenoja (18v), Saija Grönholm ja Aleksi Rautiainen jokainen sai saman äänimäärän ja heistä yksi menee arvalla sitten valtuustoon viimeiselle paikallemme. Kaikki erinomaisia loppilaisia ja hyvän saamme joka tapauksessa joukkueeseemme ja valitettavasti heistä kaksi jää varapaikoille. Lopella myös valtuustoon upealla äänimääräällä eduskunta-avustajani Riitta Joutsi-Hänninen uutena valtuutettuna ja myös edellinen poliittinen avustajani Tiina Seppälä uusi paikkansa.

Mutta kaiken kaikkiaan yli 20 ehdokastamme ”tiimistämme” läpi eri puolilla Suomea. Se on hieno tulos ja siitä saamme yhdessä vielä joskus nauttia. Voitaisiin vaikka juhlistaakin sitä.

Mutta muutama sananen kotikunnastani.

Lopella Kokoomus voitti kunnallisvaalit.

Hieno juttu. Emme itse uskoneet lisäpaikkaan, mutta se sieltä vaan tuli. Näin siis Lopella todellakin kokoomuksen tekemä työ on nähty ja huomattu. Kiitos siis kaikille Kokoomusta äänestäneille. 

Lopella Kokoomuksen rinnalla vaalien voittaja oli perussuomalaiset. He kasvattivat paikkamääräänsä yhdestä kolmeen. Kovimman tappion koki keskusta jonka äänimäärä romahti yli 300 ääntä edellisistä kuntavaaleista. Keskustan ja Kokoomuksen välinen ero Lopella on siis enää 80 ääntä.

Mutta tärkeintä on se, että Lopella jälleen valittiin minusta erinomainen 35 valtuutetun valtuusto. Näyttää siltä, että hyvä yhteistyö jatkuu tulevaisuudessakin ja Loppea voidaan hyvin kehittää yhdessä eteenpäin.

Onnea vielä kaikille Lopen valtuustoon valituille ja kaikille Lopella ja muuallakin ehdokkaina olleille.

Ja omassa maakunnassamme Hämeessä on merkille pantavaa myös se, että Kokoomus kasvatti asemiaan maakunnankin ykkösenä. 26,6 prosenttia on kova kannatus Hämeessä ja SDP jäi 25 prosenttiin ja keskusta romahti 15,4 prosenttiin. Ja ei Hämeessä perussuomalaiset kuitenkaan jytkyyn pystyneet. Täälläkin kannatus jäi soinilaisilla reilusti alle eduskuntavaalien eli 13,8 prosenttiin.

Mutta tässä hieman vaalitunnelmia näin maanantai-aamuna. Olen todella kiitollinen siitä, että itsekin sain jälleen äänivyöryn Lopella. Työtäni myös siis arvostetaan ja olen iloinen, että tekemiseeni myös luotetaan. Lupaan olla sen arvoinen jatkossakin.

Kiitos siis kaikille myös minua äänestäneille. Tästä on hyvä jatkaa ja jo tänään töitä jatkammekin. Asiat eivät odota.

Kello 21.13 ja mukava vapaapäivä takana. Vain yksi kokous tänään ja sekin kunnia-asia eli Lopen Veteraanimatrikkelin toimikunnan kokous. Kirjamme on jo valmis ja pääosiltaan jo myytykin ja nyt vain teemme muutaman lisäyksen sotureistamme ja laitamme pillit pussiin ja jaamme reilun 7000 euroa kirjan myyntituloja veteraanijärjestöillemme ja sotainvalideille. Hieno projekti ollut ja ollut kunnia ja velvollisuus olla tässä mukana. Jo yksin isoisäni vaarini Paavon muistoa ja elämäntyötä kunnioittaakseni, mutta myös ihan jokaisen loppilaisen miehen ja naisen uhrauksien vuoksi. Ilman heitä emme eilen olisi vapaita vaalejakaan saaneet tässä maassa järjestää. Tai emmem ainakaan vuosikymmeniin olisi saaneet ja en tiedä olisimmeko vieläkään.

Kunnia Isänmaa. Kiitos.

Päivä muuten tänään vaalitunnelmista toipuen. Hieman lehtiasioita ja haastatteluja ja tuloksen läpikäyntiä niin täällä Lopella kuin valtakunnankin tasolla. 

Ja täytyy sanoa, että kyllä hymy on herkässä tämän tuloksen kanssa. Mutta kyllä se hymy hyytyy kun taas arki alkaa.

Huomenna sitten kunnanhallituksen puheenjohtajana vieraaksi Lopen yläkoulun ja lukion opettajankokoukseen ja sieltä aseluvan haastatteluun Riihimäelle ja iltapäivällä ruotimaan vaalitulosta Politiikan Puhemyllyyn Ylelle. Mutta nautitaan nyt vielä tästä vapaapäivästä ja mukava, että tällä viikolla myös hieman syyslomaankin mahdollisuuksia supertiukan syksyn jälkeen. 

 

Kommentit